od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet sporta» AC Milan je prodat!!!

Svet sporta

ac-milan-je-prodat

AC Milan je prodat!!!

Da li to znači povratak na staze stare slave?

Već nekoliko godina unazad vode se pregovori o prodaji slavnog italijanskog kluba i sedmostrukog šampiona Evrope. Klub je poslednjih godina zapao u krizu i stoga je promena vlasničke strukture postala neizbežna. Milan je zapao u dugovanja od oko 220 miliona evra i potrebna su nova veća ulaganja.

ac-milan-je-prodat-1Najzad se pojavio neko ko je spreman da plati 740 miliona evra, u šta je uključen i dug od pomenutih 220 miliona, i preuzme punu odgovornost za oporavak Milana. Klub je preuzeo vodeći čovek kineskog konzorcijuma Jonghong Li i pritom se zahvalio Silviju Berluskoniju, dosadašnjem predsedniku i vlasniku, kao i svim Rosonerima širom sveta, istakavši da je najveći korak ka oporavku kluba već napravljen njegovom prodajom. U eri Silvija Berluskonija koja je trajala 31 godinu, Milan je uzeo 29 naslova, uz pet titula evropskog šampiona. Prodato je 99,93 %, a iz kluba zajedno sa Berluskonijem odlazi i Adrijano Galijani, potpredsednik kojeg je Silvijo postavio na tu funkciju i čovek koji je najzalsužniji za dolazak mnogih velikih imena na San Siro.

Rosoneri su svoju prvu utakmicu pod novom vlasničkom strukturom već odigrali, i to protiv gradskog rivala Intera, a utakmica je zacršena remijem, 2:2. Sada ostaje da se vidi kakve će poteze povlačiti nova uprava, sledi nam leto a u Milanu se nadaju novim zvučnim pojačanjima.

Autor teksta: A.A.

Povezani tekst sa – AC Milan i predstojeće promena na čelu italijanskog giganta

Pogledajte iz naše kategorije: ŠKOLA FUDBALA ZA DECU STARS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh