od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet sporta» Da li je ovo bila poslednja sezona za princa Rima?

Svet sporta

princ-rima-totti

Da li je ovo bila poslednja sezona za princa Rima?

Mnogi se pitaju da li ćemo i sledeće sezone gledati legendu Rome na travnatim terenima širom Italije. Iako je Monći, novi sportski direktor Rome, još ranije najavio povlačenje Totija na kraju sezone kao sigurnu stvar, sada tvrdi daje Frančeskova budućnost u tom klubu.

Upitan da prokomentariše opciju povlačenja, izbegao je konkretan odgovor.

„Danas sam po ko zna koji put odgovorio na pitanje o penziji šalom. Sve što mogu da kažem je da Juventus dolazi u Rim u nedelju, i jedino što o čemu mogu da razmišljam je taj meč, jer se Roma bori do kraja i ona je iznad svega. O ostalom možemo da pričamo kasnije“.

O „princu Rima“ ovih dana govorile su i najveće fudbalske legende, naravno, sve u pohvalnom tonu. Najpre je Diego Maradona na svom Fejsbuk nalogu uz Totijevu sliku izrazio divljenje prema legendi Rome uz priložen tekst.

„Frančesko Toti – Kralj Rima. On jeste i biće najbolji igrač kojeg sam ikada video! Poštovanje“, dodao je sadašnji trener drugoligaškog kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Međutim, Maradona nije jedini odao priznanje Totiju. Čuveni čuvar mreže Juentusa Đanluiđi Điđi Bufon  je takođe imao šta da kaže o čoveku sa kojim je zajedno obeležio preko dve decenije italijanskog fudbala.

„Ja sam jedna od Totijevih omiljenih žrtvi. Često smo igrali jedan protiv drugog, on je uvek imao jak tim, pa je bilo neizbežno da postiže golove.

Neki su, iako nije bilo zadovoljstvo primiti ih, bili toliko lepi, da bih upropastio remek-delo da sam ih odbranio“, rekao je Bufon, koji će kako stvari stoje i sledeće sezone braniti boje „Stare dame“.

ROME, ITALY - OCTOBER 18: Francesco Totti of AS Roma celebrates after scoring the third team's goal from penalty spot during the Serie A match between AS Roma and AC Chievo Verona at Stadio Olimpico on October 18, 2014 in Rome, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

A da legenda o Totiju nije mala, govori i poruka navijača Lacija, najljućeg rivala Rome, u kojoj govore o veličini čoveka koji im je nebrojeno mnogo puta bio protivnik. Između ostalog, u opširnom tekstu navode i da je Toti najbolji među njihovim neprijateljima, kao i da im je žao zbog načina na koji se njegov klub i najvijači ophode prema njemu.

Ostaje da se vidi šta će Toti i Roma odlučiti, ali šta god da bude, legenda o „princu Rima“ će nastaiti da živi i da se prenosi generacijama.

Autor teksta: A.A.

Pogledajte iz naše kategorije: ŠKOLA FUDBALA ZA DECU STARS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh