od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet sporta» Đoković o Agasiju, Janai o Novaku!

Svet sporta

PARIS, FRANCE - JUNE 05:  Champion Novak Djokovic of Serbia poses with the trophy following his victory during the Men's Singles final match against Andy Murray of Great Britain on day fifteen of the 2016 French Open at Roland Garros on June 5, 2016 in Paris, France.  (Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images) ORG XMIT: 631081511 ORIG FILE ID: 538276240

Đoković o Agasiju, Janai o Novaku!

Dok je naš najbolji teniser, a drugi reket sveta govorio o nedavno objavljenoj saradnji sa Andreom Agasijem, najbogatiji Japanac, a ujedno i vlasnik kompanije „Juniklo“ pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću u pismu koje mu je poslao.
Novak je pre dve nedelje prekinuo saradnju sa Marijanom Vajdom a kako i sam kaže, nakon toga je obavio brojne telefonske razgovore sa mnogim bivšim vrhunskim teniserima, kako na temu samog tenisa, tako i o ostalim aspektima u životu jednog tenisera. A priznao je da se najbolje sporazumeo sa Agasijem i dodaje:

„Pre svega, naši stilovi igre su veoma slični, a i on me je uvek inspirisao. Mislim da i to pomaže. Iznad svega, Andre je imao slično iskustvo kao i ja, ako ne i gore. Došao je do trenutka da odbacuje sport koji je voleo, pao je ispod 100-te pozicije posle dominacije. Ali ponovo je pronašao sebe i vratio se na prvo mesto. Zbog toga on zna šta je potrebno da se podignete i vratite se jači nego ikada ranije. On je takođe i revolucionar u tenisu zbog svoje harizme, a uspeo je da ostane na zemlji.“ Prvi test saradnje i kompatibilnosti imaće na Rolan Garosu.

novak-agasi

Sa druge strane, Novak je okončao i saradnju sa japanskom kompanijom „Juniklo“ i potpisao sa francuskim „Lakostom“. Vlasnik „Junikla“ u svom obraćanju Novaku kroz pismo napominje da će mu biti uvek drago njihovo prijateljstvo i da se to neće promeniti. Takođe, ističe i da je saradnja sa njim bila čast i avantura. U daljem tekstu govorio je o njihovom upoznavanju, o njegovom napornom radu i van terena, ponajviše izdvaja njegov rad sa decom širom sveta, a za kraj se osvrnuo na osvajanje Rolan Garosa i sopstveno uzbuđenje u tom trenutku. Na kraju pisma, koje je potpisao sa gospodin Janai, a u kojem našeg Novaka oslovljava sa Novak-san, uspeo je da našem najboljem teniseru poželi svu sreću u nastaku karijere.
Đoković će se u novoj opremi oprobati na Rolan Garosu, gde brani trofej iz prošle godine.

Autor teksta: A.A.

Pogledajte iz naše kategorije: TENISKI TERENI, ŠKOLE TENISA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh