od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Dečiji svet» Igračke za decu

Dečiji svet

igracke-za-decu-cover

Igračke za decu

Na tržištu postoji mnoštvo igračaka koje pružaju različite mogućnosti za razvoj dece. Od momenta rođenja deteta, ono treba da se upoznaje za različitim igračkama za decu, naravno prilagođenim određenom uzrastu.

Kada je sasvim mala beba, igračke treba da budu što šarenije, te da pružaju i dodatne nadražaje poput različitih zvukova. Materijali od kojih treba da budu igračke za tek rođenu decu jesu guma, oble kuvane plastika, sunđer i tkanina, kako se beba u igri ne bi mogla povrediti. To su na početku uglavnom različite zvečke, glodalice, muzičke igračke i šarene lopte.

igracke-za-decu-1Kako beba raste, igračke treba da budu sadržajnije, tako da dete može da razvija i ostala čula, kao i da vežba spostvenu motoriku. Dok je dete malo, svet i predmete ispituje kroz čulo ukusa i sve stavlja u usta, te obavezno pazite da igračke za decu budu i veličinom prilagođene detetu.

Za stariju decu postoje i edukativne igračke, uz koje dete može kroz igru da uči različite stvari, poput brojanja, slova, pesmica, stranih jezika…Zatim, postoje edukativne igračke koje podstiču decu na kreativnost (npr. plastelin ), razvijaju takmičarski duh ( društvene igre ) ili timski rad ( slagalice, kocke )…

Igra je jako bitna u životu deteta i ne treba ih sputavati u maštanju i druženju. Kroz igru deca sve lepše i lakše nauče; za vaspitanje i odrastanje dece, kao i za međusobno zdrav odnos – dobro je da se roditelji kroz igru uključe u njihov rast i razvoj, a lepo je i podsetiti se svog detinjstva.

Život je igra, prema tome – igrajte se uvek!

Pogledajte ponudu iz naše kategorije: Igračke za decu, dečije igračke i Dečije igraonice

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh