od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet zanimljivosti» Interesantne činjenice o macama za koje niste znali

Svet zanimljivosti

mace-zanimljivosti-1

Interesantne činjenice o macama za koje niste znali

Neretko se pri kupovini kućnog ljubimca dobra većina odluči za psa kao najboljeg čovekovog prijatelja ili akvarijum sa ribicama- estetski izgleda lepo, ne zahteva previše pažnje i ne oduzima suviše slobodnog vremena. Mace su uvek poslednji izbor. Ali svako, ko je ima u svom domu, zna da su to posebna bića, zanimljiva i puna ljubavi.

Za sve ljubitelje maca, evo nekoliko interesantnih činjenica za koje možda niste znali.

mace-zanimljivosti-2Mačke imaju 32 mišića u samo jednom uhu! Mačka može rotirati svoje uši za 180 stepeni, i usmeriti ih u pravcu zvuka 10 puta brže od bilo kog psa čuvara.

Kada su ljute ili uplašene uši su im spuštene unazad, međutim na sličan način će to uraditi i kad se igraju. Zahvaljajući položaju ušiju bolje ćete razumeti svoju macu.

Otisak mačije njuškice je jedinstven kao otisak čovečijeg prsta! Ne samo da je macin nos izuzetan zbog neverovatnog čula mirisa, već je i jedinstven kao i čovečiji otisak prsta. Nećete naći dve mace sa istim otiskom njuškice.

mace-zanimljivosti-3Zašto maca prede? Naučnici nisu 100% sigurni kako mace proizvode taj zvuk. Jedni veruju da predenje dolazi iz govorne kutuje, dok drugi veruju da zvuk nastaje prilikom oslobađanja endorfina u mozgu koji se luči pri osećaju zadovoljostva ili bola. Obratite pažnju, kada maca prede dublje i jače to vam poručuje da je nešto boli.

Normalan broj srčanih otkucaja vaše mace je od 140 do 240 otkucaja u minuti.

Vaša maca vas obožava onda, kada se mazi o vaše noge, tako dajući do znanja drugim macama da ste vi već “zauzeti“ i da je ona vaša jedina ljubav.

Miš kao znak ljubavi i zadovoljstva! Kada vam vaša maca donese miša ili drugi ulov u kuću, ne vičite na nju jer ćete joj povrediti osećanja. Njen poklon je način da izrazi zadovoljtvo što ste njen gazda i na taj način vam poručuje da vas voli.

Pogledajte ponudu iz naše kategorije: Veterinarske ordinacije, veterina

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh