od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet tehnike» Kompanija „Tesla motors“ predstavila novi solarni krov

Svet tehnike

solarni-paneli

Kompanija „Tesla motors“ predstavila novi solarni krov

Direktor kompanije Tesla, Ilon Musk, je u Los Anđelesu predstavio nove staklene pločice sa integrisanim solarnim ćelijama koje se gotovo ne razlikuju od običnih krovova.

Želja ovog bogatog preduzetnika jeste da promoviše život bez upotrebe fosilnih goriva. Umesto da se na postojeće krovove stavljaju dodatni solarni paneli, u budućnosti će sami krovovi biti prekriveni novim solarnim pločicama, koje su rezultat saradnje kompanija SolarCity i Tesla. Ova nova tehnologija se može kombinirati sa Teslinom Powerwall 2 baterijom.

Ovo je vrsta integrisane budućnosti. Električni automobil, Powerwall(baterija) i solarni krov. Ključ svega jeste da mora biti lep, pristupačan i neprimetno integrisan, rekao je Musk dok je predstavljao solarni krov na kući iz serije „Očajne domaćice”.

Solarne ploče mogu imati i elemente za grejanje poput onih za grejanje stakala automobila, za topljenje snega s krovova, kao i za stvaranje i skladištenje energije.

Ovaj proizvod će se na tržištu pojaviti na leto 2017, cena za sada nije poznata, osim najave da će biti jeftinija opcija od postavljanja krova i naknadnog postavljanja „starih” solarnih panela.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh