od 30rsd/dnevno

Infostar» Svet informacija» Kreativni svet» Kuhinjski držači – Polica za začine

Kreativni svet

Polica-za-zacine-naslovna

Kuhinjski držači – Polica za začine

Nadohvat ruke – obična mala polica od debelog laminata, s držačima za male staklene posudice za začine, postaje prava atrakcija u kuhinji zahvaljujući svom neobičnom završetku.

LISTA MATERIJALA:

  • Lepljeno drvo bukve, debljine oko 33 mm
  • Lepak
  • Stege
  • Bušilica s kružnim nastavkom
  • Lak ili uljana lazura

 

  1. Označite sredinu daske i obeležite sredine za rupe. Koristite tapetarsku traku kako ne biste pogrešili.

Polica-za-zacine-1

  1. Probušite označene sredine šrafcigerom da biste olakšali dalje bušenje.

Polica-za-zacine-2

  1. Željenu dubinu rupa najlakše ćete dobiti koristeći bušilicu. Obim rupa je za 2 mm veći od predviđenih staklenih posudica za začine.

Polica-za-zacine-3

  1. Između dve rupe, sa bočne strane, izbušite rupe za držaljke za zid. Dobro fiksirajte dasku da vam ne bi „pobegla“ prilikom bušenja.

Polica-za-zacine-4

  1. Pomoću čekića i parčeta drveta stavite držaljke za zid u predviđene rupe i dobro ih zakucajte sve dok u potpunosti ne uđu u rupu.

Polica-za-zacine-5

  1. Deo držača za začine koji se „spušta“ nadole treba zalepiti pre nego što ga spojite sa ostatkom police.

Polica-za-zacine-6

  1. Potom zalepite ravan i „padajući“ deo police, koristeći stegu dok se lepak ne osuši. Vodite računa da polica ne bude preširoka.

Polica-za-zacine-7

Obrada površine – živopisna bukva

Činjenica je da će bezbojne lazure potamniti prirodnu boju bukve i pri tome naglasiti njenu teksturu. Međutim, bez dodatka ulja ne bi bilo skoro nikakve zaštite od kuhinjske vlage. Ukoliko su drvene površine češće izložene vodi odnosno vlazi, obavezno koristite lazuru na bazi ulja.

Polica-za-zacine-8

S.S.

Povezani tekst sa: Kuhinjski držači – Stalak za noževe, Kuhinjski držači – Stalak za začine

Pogledajte iz naše kategorije: Proizvodnja drvene ambalaže, Proizvodnja furnira i ploča od drveta, Rezanje i obrada drveta

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh