od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet zdravlja» Lekarska ordinacija – Dr Nestorov

Svet zdravlja

lekarska-ordinacija-dr-nestorov

Lekarska ordinacija – Dr Nestorov

Lekarska ordinacija – Dr Nestorov je osnovana samostalno, od sopstvenih sredstava, 5. maja 2014. godine. Po mišljenju većine prijatelja dr Marina Nestorova, to je bio prilično hrabar potez s obzirom na veliki broj privatnih medicinskih ustanova. Međutim, znajući da  je privatna medicinska praksa neretko opterećena lepom zaradom, dok se u drugi plan stavlja sam pacijent dr Marinu, uz bezuslovnu ljubav prema lekarskom pozivu, nije bilo teško izdvojiti se iz “mase” uz uspostavljanje pravih vrednosti i prioriteta u svojoj ordinaciji. S obzirom na to dr Marin je znao da početak neće biti ni malo lak i upravo zato se radovao malim uspesima. Sve to zajedno uspostavilo je sistem dobre medicinske prakse, gde je pacijent i upravo prevencija nastanka bolesti kao i rana dijagnostika na prvom mestu uz održiv finansijski model.

Kako dr Marin Nestorov kaže:” Lekari leče osobe, a ne bolesti. Potrebno je da se najpre upoznamo sa pacijentom, njegovim opštim stanjem i njegovom medicinskom istorijom. U najgrubljim crtama, može se reći da svaki muškarac posle 50-e godine, treba da radi jednom godišnje urološki skrining, a svaka žena već od 30-e, redovne ginekološke kontrole sa ultrazvukom dojki, takođe jedanput godišnje, a mamografiju na svake tri godine. Naravno, preporučujemo kompletan skrining zdravlja, tzv. „Veliki sistematski pregled“  koji obuhvata sve eho/doppler preglede, detaljnu laboratorijsku analizu sa proverom hormona, tumor markera, briseva i opštim pregledom, kako bi mogućnost dijagnostikovanja  asimptomatskih tinjajućih procesa podigli na maksimum. Ukoliko nakon obavljenog sistematskog pregleda zaključak bude povoljan, nema potrebe ponavljati takav pregled, na manje od godinu dana. Naravno, u zaključku će svako dobiti preporuku za kontrolni pregled.“

lekarska-ordinacija-dr-nestorov-1

Za kraj izdvajamo mail zahvalnosti, proistekle upravo iz dobro uspostavljenog sistema medicinske prakse, upućen dr Marinu:

Postovani Dr Nestorov,

 Samo da Vam javim da je operacija prosla dobro 5.og avgusta, i da smo dobili rezultate histologije. Suprug se jako dobro oporavio, vec nakon tri dana su ga pustili iz bolnice, a nakon 5 ili 6 dana je vec uveliko setao. Tako da se nadamo da nece biti nekih komplikacija.

 U pitanju je:

68mm chromophobe RCC, staging is pT1b, completely exercised, low risk follow up.

Zakazali su mu CT scan za 6 meseci. Doktorka koja ga je operisala je rekla da su to odlicne vesti, sada samo da se nadamo da se to nije prosirilo na ostale organe.

Mislim da ste bili u pravu, taj sistematski pregled kod vas cemo upisati kao njegov drugi rodjendan :)

Srdacan pozdrav

DD“

Autor teksta: S.S.

Pogledajte iz naše kategorije: Poliklinike, Bolnice, Laboratorije

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh