od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet lepote» Nekoliko saveta za odabir kreme koja prija vašoj koži

Svet lepote

nekoliko-saveta-za-odabir-kreme-koja-prija-vasoj-kozi

Nekoliko saveta za odabir kreme koja prija vašoj koži

Ranije su dame koristile samo jednu kremu  za negu lica, dok nekoliko decenija kasnije kozmetičke kuće nude toliki  broj preparata da se vrlo lako možete izgubiti u moru istih.  Da li uistinu znate koji tip kože imate i koja je krema idealna za vas i vašu kožu?

 

  • Osnovno pravilo je poznavanje svoje kože – koji tip kože imate. Ako ne znate da li vam je koža masna, suva ili mešovita, kozmetički saloni ili dermatološke ordinacije su idealno mesto da to i proverite. Neke od jednostavnijih testova za utvrđivanje tipa kože možete pronaći i na internetu.
  • Pri kupovini kreme, bitno je da znate šta očekujete od nje. Morate znati šta je potrebno vašem licu na osnovu tipa kože koji imate. Da li vam je potrebno da vam krema hidrira kožu, da je učinite da bude mat, lečite, zaštite od nastanka novih bora ili od njihovog produbljivanja…? Na sva ta pitanja morate imati odgovor pre kupovine.
  • I treće i vrlo bitno pravilo- morate znati na šta ste alergični i šta može izazvati kontra efekat. Kada kupujete nove proizvode, pažljivo čitajte sastav. Bilo bi poželjno da preparate kupujete na mestima gde imate pristup malim testerima ispred svakog preparata. Malu količinu nanesite na ruku i sačekajte nekoliko minuta. Kada kupujete više preparata, podlogu za šminku i kremu, ne nanosite ih odjednom jer nikad nećete znati na koji ste preparat odreagovali.

Preporuka za sasvim prirodnu masku za lice: Maska od jabuke za čistu kožu lica

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh