od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Auto/moto svet» Novi ili polovni rezervni auto delovi – pitanje je sad

Auto/moto svet

auto-delovi-karoserija.rs

Novi ili polovni rezervni auto delovi – pitanje je sad

Svako ko je vlasnik automobila duže vreme zna za različite muke vozača, pogotovo kada dođe vreme da se određeni auto delovi zamene. Da bi vaš automobil bio u ispravnom stanju, morate voditi računa o potrošnji i ispravnosti različitih auto delova, te redovno na svom autu raditi mali i veliki servis nakon određenog vremena. S obzirom da auto delovi ne traju večno, odnosno rok trajanja im je ograničen, koliko god vi brinuli o svom četvorotočkašu doći će dan kada ćete morati kupiti nove rezervne auto delove i zameniti one dotrajale ili pokvarene.

Funkcionalnost i efikasnost automobila zavisi od kvaliteta auto delova, pa je uvek pitanje gde kupiti nove rezervne delove za auto, kao i da li birati potpuno nove auto delove ili kupiti polovne rezervne auto delove u ispravnom stanju? Internet je uzeo maha i u ovoj delatnosti, pa je na tržištu sve više onih koji rezervne auto delove nude uz mogućnost online narudžbine. Iako ćete online naći bukvalno sve rezervne delove za bilo koji tip vozila, a tu je i neophodna oprema za auto, morate biti pažljivi prilikom svog odabira bilo da je vaš izbor novi rezervni auto deo ili polovni auto delovi. Svaki izbor ima i prednosti i mane. Mi ćemo za vas uporediti nove i polovne rezervne auto delove, a na vama je da napravite najbolji izbor!

Polovni ili novi rezervni auto delovi
Kada je vaš automobil, odnosno određeni deo automobila u kvaru, ono o čemu je potrebno da brinete jeste da što pre zamenite taj deo na svom automobilu, da biste i vi i drugi vozači i ostali učesnici u saobraćaju bili bezbedni tokom vožnje. Iako se izlažete trošku, shvatite da je zamena auto delova jedini način da spasite sebe i druge, ali i produžite vek svom automobilu.

– Kao i kupovina polovnog automobila, i polovni auto delovi su jeftinija opcija. Ukoliko imate auto koji se više ne proizvodi, novi rezervni auto deo nećete naći, pa je za vas jedina varijanta kupovina polovnog rezervnog auto dela, koji možete naći u nekom od online kataloga. Međutim, problem može nastati ukoliko je odabrani polovni auto deo dosta istrošen, pa ćete brže morati opet da ga zamenite. Novi rezervni auto delovi trenutno jesu skuplja varijanta, ali ćete ovako imati garanciju za ispravnost i sigurnost zamenjenog rezervnog auto dela, a rok trajanja je dosta duži od polovnih rezervnih auto delova. Gledajući na duže staze, novi rezervni auto deo je možda isplativija opcija!
– Prilikom kupovine polovnih rezervnih auto delova, osim o kompatibilnosti sa delovima vašeg automobila, najviše računa morate voditi o tome u kakvom su oni stanju kada ih kupite, odnosno da li su polovni auto delovi u funkciji. Morate naći proverenog prodavca koji će biti iskren i neće pokušati zarad prodaje da prikrije nedostatke potrebnog rezervnog auto dela. To je malo teže kada kupujete online polovne auto delove, pa zato budite oprezni prilikom odabira prodavca auto delova. Sa kupovinom novih rezervnih auto delova nemate taj problem, bez obzira da li kupujete u online shopu ili u odabranoj prodavnici originalnih rezervnih auto delova za vaš automobil.
– Problem prilikom online kupovine rezervnih auto delova može nastati ukoliko niste sigurni da li određeni deo odgovara vašem automobilu. Ovaj problem možete rešiti tako što ćete naći identifikacioni broj vozila u podacima o proizvođaču, pa na osnovu njega pronaći pravi rezervni deo. Na auto delovima možete pronaći ugravirani kod (mada ga nemaju svi auto delovi) ili vizuelno uporedite auto deo svog automobila sa onim koji ste našli gledajući online katalog rezervnih auto delova. Kada kupujete online auto delove, dobri prodavci će vam uvek izaći u susret i pomoći vam prilikom odabira rezervnog auto dela za vaš automobil.
– Ukoliko je potrebno da zamenite stari auto deo novim rezervnim delom koji je vidljiv spolja, odnosno neki karoserijski deo kao što je branik, retrovizor, blatobran, šoferšajbna i tome slično – svi koji brinu o izgledu svog automobila radije se opredeljuju za kupovinu nove opreme za auto, odnosno novog rezervnog auto dela. Međutim, ako imate dovoljno vremena da tražite, lep i ispravan polovni auto deo možete takođe da nađete po znatno nižoj ceni od novog auto dela. Stvar je ukusa i brige o eksterijeru automobila!

Gde i kako kupiti dobre i prave rezervne auto delove?
Bilo da kupujete nove ili polovne auto delove, uvek kupujte kod prodavaca sa dobrom reputacijom i kredibilitetom, jer ćete samo tako biti sigurni da ste pametno uložili svoj novac u kupovinu rezervnog auto dela! Provereni prodavci auto delova vas neće izneveriti i podmetnuti vam oštećene, neispravne ili korišćene auto delove (u slučaju da kupujete novi rezervni deo za auto).

Online shop auto delova www.karoserija.rs, bavi se prodajom širokog asortimana rezervnih delova za sve tipove i modele automobila. Veliki izbor, od preko 70 hiljada artikala, uključuje rezervne delove kao što su hladnjaci, klime, interkuleri, patosnice, delovi izduvnih sistema, kao i spoljne rezervne auto delove (farovi, žmigavci, retrovizori, branici, blatobrani, haube, lajsne, spojleri, itd.). Ove, ali i sve druge nove ili polovne originalne rezervne auto delove koji su vam potrebni možete pronaći u Karoserija online katalogu.

Ukoliko se prvi put nalazite u situaciji da treba da zamenite neki deo na automobilu ili se ne razumete najbolje u sve to, pa vam je potrebna pomoć prilikom izbora rezervnog dela za auto, tim usko specijalizovanih stručnjaka Karoserija online shopa rado će vam izaći u susret sa različitim savetima kako biste zajedno došli do najpovoljnijeg rešenja za vas i vaš automobil!

Online shop www.karoserija.rs funkcioniše vrlo jednostavno, pa ćete veoma lako i brzo u samo nekoliko koraka doći do potrebnog rezervnog dela za svoj auto! Online prodavnica auto delova dostupna je svima u Srbiji, a poručeni auto delovi stižu na vašu adresu već sutradan.

Posetite sajt www.karoserija.rs i obezbedite najpovoljniji rezervni auto deo za svog ljubimca.

 

Autor teksta: Biljana Radojčić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh