od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Dečiji svet» Podstaknite kreativnost kod dece

Dečiji svet

podstaknite-kreativnost-kod-dece-naslovna

Podstaknite kreativnost kod dece

Iako proizvodnja igara i igračaka za decu napreduje u tehničkom i tehnološkom smislu, sadašnje igračke za decu nisu toliko kreativne kao nekada kada nismo imali već gotove proizvode, već smo morali da se pomučimo oko sastavljanja i rastavljanja određenih igračaka. Ne znam koliko se sadašnje mlade generacije sećaju kartonskih lutkica sa odećom od kartona, složenih i zanimljivih igračaka koje smo ranije dobijali u kinder jajetu, autića koji se sastoje od mnoštva delova i čije je sastavljanje bilo moguće na nekoliko načina…

Mnoge nekadašnje dečije igračke su na žalost izgubile svoje mesto, a u trci sa vremenom, naprednom tehnologijom i u skladu sa brzim načinom života – i igranje je stradalo. Međutim, to je neophodno, a čak i kod dece koja su povučena i nemaju motivaciju za dužim igranjem, potrebno je razviti kreativnost. Osim što kreativna radionica za decu može da bude jedna od ideja, evo nekoliko predloga kako da podstaknete kreativnost kod dece, a da cela porodica bude uključena u kreativan rad.

  • Kolaž od dugmadi lako ćete napraviti, a potrebna vam je mašta, lepak i podloga na koju ćete ređati dugmiće. Ako nemate vi – bake sigurno imaju dugmad koja im neće trebati! Taj rad možete uramiti i pretvori u prelepu sliku koja će krasiti vaš dom.
  • podstaknite-kreativnost-kod-dece-1
  • Brodovi od plute – preduslov je da imate čepove za flaše od plute, a ostalo je na vašoj mašti. Ti brodići mogu da vam posluže umesto gumenih patkica i drugih igračaka za kupanje.
  • podstaknite-kreativnost-kod-dece-brodovi-od-plute
  • Možda nemate prostora i mogućnosti da gajite prave ribice u akvarijumu, ali zato možete da ga napravite od providne folije, papirnog tanjira, kamenčića i školjki, a ribice možete praviti od papira, tekstila…kako god vam je po volji.

podstaknite-kreativnost-kod-dece-3

  • Sigurno imate kutije od jaja koje vam nisu potrebne. Uz malo mašte i kreativnog rada, one lako mogu da se pretvore u nove zabavne igračke za decu. Takođe, čuvajte i rolne toalet papira – možete ih iskoristiti za pravljenje svemirskih raketa ili zamkova.

podstaknite-kreativnost-kod-dece-gusenicapodstaknite-kreativnost-kod-dece-zamak

  • Sklapanje robota je nešto što će i tate da oduševi, a za njihovu izradu su vam potrebne limenke, konzerve, žice, federi, šrafovi i sve drugo metalno što ste verovatno planirali da bacite.

podstaknite-kreativnost-kod-dece-roboti-od-konzervi

Mnogo je još ideja koje možete sprovesti u delo sa vašim najmlađima, pa odaberite onu za koju smatrate da će vašem detetu biti najinteresantnija i okupirati mu pažnju! Javite nam za vaše kreativne uspehe…

Pogledajte više iz kategorije: Proizvodnja igara i igračaka, Igračke za decu, dečije igračke

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh