od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet zabave i umetnosti» Poreklo Tatto umetnosti

Svet zabave i umetnosti

poreklo-tatto-tetovaze-cover

Poreklo Tatto umetnosti

Jedna od najstarijih umetnosti – tatto – iscrtavanje slika i simbola na koži čoveka, postala je toliko popularna i rasprostranjena da je danas gotovo nemoguće a ne primetiti pojavu sve većeg broja tetovaža na ljudima svih starosnih dobi i pola.

Nekada tabu tema i izvor brojnih predrasuda danas su postale modni hit svih onih koji žele da izraze svoju ličnost na potpuno drugačiji način.

Voleli je ili ne – sigurno se zapitate odakle dolaze, koje im je značenje i iz kog vremena datiraju.

Reč tatto potiče od tahićanske reči tatu koj znači obeležiti nešto. Još u drevna vremena, rane nastale pri povredama su premazivali pepelom ili garom. Nakon što rane zacele ostajali bi crni tragovi-tackice i linije koje se smatraju začecima današnjih tetovaža. Danas su to imena nama dragih osoba, odraz snage ličnosti, sreće i zadovoljstva.

poreklo-tatto-tetovaze-1Najnovija istraživanja s’početka 2015-te godine govore da su najstarije tetovaže pronađene na mumificiranom telu takozvanog ledenog čoveka starog 5300 godina.

Izbrojana je 61 tetovaža, pretežno raspoređenih na predelu leđa ispod kičme, nogama i zglobovima ruku, u obliku krsića i crtica.

Iako dokazano da su nastale kao rezultat akupunkture, smatraju se pretečama današnjih tetovaža kakve ih danas mi poznajemo i koje su rade u estetske svrhe.

Pogledajte ponudu iz naše kategorije, i potražite profesionalnog tattoo majstora u Studio za tetoviranje i pirsing

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh