od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Auto/moto svet» Prevozno sredstvo budućnosti – Hyperloop

Auto/moto svet

prevozno-sredstvo-buducnosti-cover

Prevozno sredstvo budućnosti – Hyperloop

Još jedna ideja Elona Muska polako prelazi u stvarnost. Pre tri godine ovaj veliki vizionar je predstavio koncept ultra brzog prevoznog sredstva, Hyperloop, čijom se najvećom prednošću smatra brzina i preko 1000 km na čas.

Danas je došlo do predstavljanje Hyperloop-a koji će povezivati Dubai sa nekoliko većih gradova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Danska kompanija BIG stoji iza realizacije ovog projekta, a njen proizvod je nazvan Hyperloop One. Nedavno je objavljen i video koji prikazuje kako će izgledati putovanje budućnosti. Zapanjujuća činjenica je to da će vam za putovanje od Dubajia do Abu Dabija biti potrebno da izdvojite samo 12 minuta, put je duži od 150 km. Rijad, Doha i Muscat će takođe biti povezani, a sve vožnje trajaće  manje od jednog  sata.

prevozno-sredstvo-buducnosti-1U prvom kvartalu ove godine je obavljeno prvo testiranje Hyperloop One-a u Las Vegasu. Tom prilikom je uspešno dostignuta brzina od 187km/h za neverovatnih 1,1 sekundi.

Ono što je zanimljivo jeste da Musk više ne radi na ovoj ideji već je ona prepuštena navedenoj kompaniji.

Još jedna zanimljiva činjenica jeste da ova kompanija vodi pregovore o izgradnji prvog Hyperloop-a u Evropi na relaciji Budimpešta-Beč-Bratislava.

Pogledajte iz naše kategorije: Auto sigurnosni sistemi

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh