od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet obrazovanja» Privatni vs.državni fakulteti?!

Svet obrazovanja

privatni-ili-drzavni-fakulteti

Privatni vs.državni fakulteti?!

Kada se potegne ovo pitanje, ranije sam bila za državne ustanove, a sada više uopšte nisam sigurna kako da odgovorim i šta je bolje. Završila sam u roku državni Fakultet političkih nauka na smeru novinarstva i komunikologije, sa prosekom ocena iznad 8. – posao koji radim skoro uopšte nema veze sa mojom strukom. Ali da se ne žalim – bar radim, ako ništa drugo, jer je mnogo onih sa diplomom fakulteta, a na žalost bez posla…

privatni-ili-drzavni-fakulteti-1

Obrazovanje koje sam stekla na ovom fakultetu jeste kvalitetno, sveobuhvatno, preobimno, teško, međutim bez mnogo praktičnog rada ( bar je tako bilo 2006-2010.kada sam ga ja pohađala ), ali sve to nije dovoljno da bi se našao posao u struci! Pogovoto u mojoj struci, gde sve bukvalno ide preko preporuke, da ne kažem preko veze, pa sve i da nemaš fakultet – posao ćeš dobiti i naučiti ga, jer je to, kao i većina poslova – zanat koji treba izučiti i usavršavati.

S druge strane, iako iz ličnog iskustva ne znam kakvo je obrazovanje kada su akreditovani privatni Univerziteti u pitanju, znam da predavači na privatnim fakultetima imaju svoje firme i spremni su da one koji završe osnovne studije, a još više master studije, zaposle u nekoj od njih ili daju preporuke za posao.

Budući da je uglavnom ljudima u interesu da se zaposle nakon studija, stičem utisak da je korisnije završiti privatni fakultet… Šta vi mislite?

Pogledajte više iz kategorije: Univerziteti

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh