od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet obrazovanja» Problemi dnevnog boravka

Svet obrazovanja

problemi-dnevnog-boravka

Problemi dnevnog boravka

Produženi boravak za decu od 1-4. razreda osnovne škole je dobro rešenje za roditelje koji usled poslovnih obaveza nemaju mogućnosti ili želju da se posvete deci kod kuće, ali njima je ( pogovoto u mlađim godinama ) potreban odmor od škole i školskih obaveza, igra, kao i pažnja svojih roditelja. U nedostatku istih, učitelji/ce koji rade u boravku, ali i deca koja ga pohađaju, susreću se sa različitim problemima.

 

problemi-dnevnog-boravka-1

 

Produženi boravak je osmišljen tako da deca u njima rade domaći i sve drugo po planu i programu koji im nameće osnovna škola, ali pojedina deca to doživljavaju kao zabavu i nešto na šta su ih naterali, pa se tako u njemu i ponašaju! To zna da ometa drugu decu u radu, a posebno učitelje koji ponekad jedva mogu da se izbore sa grupom mališana složnim u tome da budu neposlušni. Iz tog razloga se dešava i učestala promena učitelja koji su angažovani na ovom poslu, što posledično znači da deci nema ko da ustanovi pravila ponašanja i autoritet.

Međutim, normalno je da pre/posle škole deca žele da se igraju, da ne misle o obavezama i da nisu konstantno pod nečijim nadzorom. Iako treba da postoje određena pravila u dnevnom boravku, mislim da je pogrešno deci nametati šta u njemu treba da rade i kada. Obezbedite deci da budu deca, jer će tako svima biti lepši produženi boravak u školi.

Pročitajte povezan tekst: Produženi boravak za osnovce

Autor teksta: Biljana Radojčić

Pogledajte više iz kategorije: Osnovno obrazovanje

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh