od 30rsd/dnevno

Infostar» Svet informacija» Svet kulinarstva» Šaurs sir – Chaource

Svet kulinarstva

saurs-sir-cover

Šaurs sir – Chaource

Šaurs sir – Chaource

Šaurs je vrsta mekog kravljeg sira. Naziv je dobio po mestu u kome je i prvi put napravljen, selu Chaource u Francuskoj. Sir je voćno-kremastog ukusa sa mirisom gljiva i duvana. Francuzi najčesće konzumiraju ovaj sir uz najpoznatiju vrstu penušavog vina Champagne. Penušavo vino Champagne je inače najpoznatija vrsta penušavog vina na svetu.

Da bi ovaj sir sazreo potrebno je 2-3 meseca.  Međutim, mnogi konzumiraju ovaj sir dok je jedva kora formirana, dok druga polovina tek kada ovaj sir potpuno sazri.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh