od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet obrazovanja» Tehnologija u obrazovanju

Svet obrazovanja

tehnologija-u-obrazovanju-cover

Tehnologija u obrazovanju

Živimo u svetu gde informacijone tehnologije brzo napreduju, a mi se trudimo da idemo u korak sa svetom i vremenom, te ova dostignuća koristimo u različite svrhe. Iako se slažem da upotreba tehnologije u sistemu obrazovanja može da doprinese kvalitetnijem i interesantnijem učenju, uvek postoje i prednosti i mane!

Da biste se danas zaposlili, znanje rada na računaru i u određenim programima je neophodno, a da bi to sve bilo tako – deca počinju sa korišćenjem različitih tehnika i tehnologija još tokom osnovnog obrazovanja. Na ovaj način deca mogu lakše i uspešno da savladaju različite lekcije, usavršavaju sposobnosti i proširuju znanje.

tehnologija-u-obrazovanju-2

Međutim, informacijone tehnologije su skupe za nabavku i održavanje, a uvek postoji mogućnost pada sistema, te brisanja podataka, kao i različite mogućnosti zloupotrebe. Sa druge strane, nije dobro da dete non-stop gleda u ekrane različitih uređaja, opterećuje vid i izlaže se konstantnim zračenjima. Takođe, mislim da deca koja pohađaju osnovno obrazovanje nisu sazrela u dovoljnoj meri da prihvate učenje na ovaj način. Kroz osnovno obrazovanje deca tek treba da steknu radne navike i obaveze, da nauče da koriste svoj mozak i oslanjaju se na samostalnu procenu, sposobnosti i veštine.

Iako sistem obrazovanja treba da bude savremen i unapređen, mislim da se upotrebom tehnike i tehnologije gube one osnovne vrednosti koje su srž obrazovanja i vaspitanja.

Tehnologija u obrazovanju? Da, ali samo tamo gde je neophodna!

Autor teksta: Biljana Radojčić

Pogledajte više iz kategorije: Kultura I obrazovanje

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh