od 30rsd/dnevno

Infostar» Svet informacija» Svet sporta» Tim koji je pokazao da novac nije sve u fudbalu

Svet sporta

tim-koji-je-pokazao-da-novac-nije-sve-u-fudbalu

Tim koji je pokazao da novac nije sve u fudbalu

Jedna od najbajkovitijih sportskih priča novijeg doba stiže nam iz Engleske. Naime, engleski fudbalski klub Lester siti, iz istoimenog grada, ispisao je nove stranice fubalske istorije osvojivši Premijer ligu i tako izborivši plasman u evropskim takmičenjima, tek četvrti put u istoriji kluba sa King Pauer stadiona.

To je ujedno i najveći podvig kluba osnovanog davne 1884. godine pod imenom Lester fosi. Od 1919. nosi današnje ime koje ranije generacije nisu uspevale da proslave. Ipak jednoj generaciji je to pošlo za rukom, generaciji Klaudija Ranijerija, italijanskog fudbalskog stručnjaka, često osporavanog u svojoj zemlji. Čoveka kojeg je kroz karijeru pratio podsmeh, čovek čije su plodove napornog rada uvek drugi ubirali jer je uvek stizao ili prerano ili prekasno, i čovek koji je uvek bio izlozen nerealnim ambicijama u oskudnim uslovima, ipak je na kraju naplatio i to onda kada se najmanje očekivalo. Sa igračima koji su bili miljama daleko od najplaćenijih i najboljih, a neki su došli direktno iz treće lige, ostvario je uspeh koji je njegove dežurne kritičare naterao da mu se klanjaju. Bespotreno je govoriti o stepenu kvaliteta i nivoa finansija Lestera u poređenju sa rivalima iz Premijer lige, ipak oni ove godine beleže odlične nastupe u Ligi šmpiona, u kojoj su se kvalifikovali u Top 16, kao prvoplasirani u svojoj grupi, dok u Premijer ligi ove godine očekivano imaju pad forme i postižu nešto slabije rezultate.
Uprkos svemu, njihov uspeh ostaće upamćen u svetu sporta kao jedan od najvećijih podviga u istoriji fudbala, a i sporta uopšte. Trnovit put od ekipe koja je primala najviše golova do ekipe kojoj je bilo gotovo nemoguće dati gol, to je priča koja će se prepričavati nadolazećim generacijama još dugo. Nama ostaje da budemo ponosni na to što smo prisusvovali jednoj takvoj fudbalskoj bajci.

Autor teksta: A.A.

Pogledajte iz naše kategorije: ŠKOLA FUDBALA ZA DECU STARS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh