od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet lepote» Tonik za sve tipove kože

Svet lepote

tonik-za-sve-tipove-kose-cover

Tonik za sve tipove kože

Kako bi sprečili da nam hladni zimski dani dodatno isuše kožu lica pored već pomenutog energetskog pilinga od nane, drugi bitan korak kada je nega lica u pitanju je svakako umivanje i čišćenje lica tonikom.

U zimskim danima treba izbegavati umivanje sapunima jer dodatno isušuju kožu i  skidaju prirodnu masnoću kože lica – lipide,  koji čine kožu gipkom i mekanom.  Preporučljivo je da se koriste sredstva obogaćena uljima koja ne smanjuju hidratantnost kože i mlaka voda. Ujutru se koža čisti blagim tonikom za lice koji uklanja višak sebuma koji se luči noću i omogućava bolje iskorišćavanje hranljivih sastojaka iz kreme.

tonik-za-sve-tipove-kose-1Naša preporuka je tonik za sve tipove kože od bundeve. Seme ove jednogodišnje zeljaste biljke sadrži ulje bogato omega- 3 i omega -6 esencijalnim masnim kiselinama koje utiču na lep i negovan izgled kože. Unutrašnji, jestivi deo bundeve,  bogat je antioksidansima i betakarotenom, mineralima cinka i kalijuma i vitaminima A, C i B.

Potrebni sastojci:

100 gr seckane bundeve ili svež sok od bundeve.

Priprema: Tanak sloj vate potopiti u svež sok od bundeve i staviti na lice i vrat kao oblogu, ili naseckanu bundevu rasporediti po licu i vratu u obliku maske. Ostavti da deluje 15 – 20 min i potom isprati mlakom vodom i naneti hranljivu kremu.  Tonik od bundeve možete primenjivati 2- 3 puta nedeljno.

Pročitajte: Energetski piling od nane

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh