od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet putovanja» Uluru-jedinstvena turistička atrakcija

Svet putovanja

uluru-naslovna

Uluru-jedinstvena turistička atrakcija

Australija je najveće ostrvo i najmanji kontinent na svetu. Unikatnost  ove države je višestruka. Australija je jedina država sveta čija teritorija zauzima čitav kontinent, zemlja jedinstvene kulture, netaknute prirode i stanište mnogih životinjskih vrsta koje su retke ili potpuno iščezle na ostalim kontinentima.

uluru-1

Ukoliko odlučite da otputujete na ovaj kontinent, morate posetiti Uluru – Kata Tjuta, jedan od dva najveća nacionalna parka ove zemlje. Uluru je jedinstvena turistička atrakcija Australije koja privlači brojne turiste širom sveta. Za same naseljenike ove zemlje ovaj nacionalni park je najveći ponos.

uluru-2

Uluru je nastao pod uticajem tektonskih pokreta pre 500 miliona godina. Pesak nanešen vetrom oblikovao je zaobljenu, slonovsku masu koja se naglo uzdiže iz ravnice.  Lepota ovog brda jeste u tome što sa kretanjem sunca po nebu, Uluru se prelama u različitim nijansama. U samu zoru je tamnije nijanse, u rano jutro je narandžaste boje, u podne dobiva boju zlata sa nijansama braon boje. Vrhunac impresije ćete doživeti prilikom zalaska sunca, tada brdo dobija spektakularan izgled, dobija jako crvenu-užarenu boju.

Ukoliko odlučite da posetite ovu destinaciju, pronađite najpovoljnije avio karte na našem sajtu.

Autor teksta: M.T.

Pogledajte više iz kategorije: Turističke agencije

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh