od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet enterijera/eksterijera» Uživanje na balkonu SAKSIJE – III osnovni element za uređenje oaze

Svet enterijera/eksterijera

uzivanje-na-balkonu-saksije

Uživanje na balkonu SAKSIJE – III osnovni element za uređenje oaze

U gradu, balkon je možda jedina mogućnost da uživate u svežem vazduhu i suncu. Iako ste možda sanjali o velikom dvorištu sa mnogo cveća, realnost je drugačija. Međutim, to ne treba da vas obeshrabri, naprotiv – svaki balkon možete vrlo jednostavno i sa malo sredstava pretvoriti u istinsku zelenu oazu.

Balkon bi trebalo da bude sastavni deo vašeg doma, gde ćete se osećati prijatno i gde ćete uživati. Postoji pet osnovnih elemenata koji će ovaj prostror pretvoriti u izuzetno prijatno mesto za relaksaciju.

uzivanje-na-balkonu-saksije-1

SAKSIJE

Još jedna značajna investicija jesu saksije – one će svakom balkonu dati konačan izgled, oblik i smisao. Pre nego što krenete u kupovinu razmislite kakve vam saksije trebaju, kojeg stila, veličine i boje – nasumično kupovanje nije pametna ideja. Nećete pogrešiti sa saksijama od terakote iako su one nešto skuplje od plastičnih. Na balkonima ne preporučujemo saksije od teških materijala, a i ako ih kupite, neka one budu akcentne. Ako nemate iskustva u uzgoju cveća, bazirajte se na ono koje ne zahteva mnogo nege. Za uzgoj cveća na ogradi kupite žardinijere. Saksije koje planirate da držite na podu neka budu veće, a ako su baš velike,  ispod njih stavite daščicu sa točkovima kako biste ih mogli lako pomerati. Za cveće na stolu izaberite manje keramičke saksije. Boju birajte tako da odgovara temi vašeg balkona.

uzivanje-na-balkonu-saksije-2

S.S.

Poročitajte i – Uživanje na balkonu – POD – I osnovni element za uređenje oaze, Uživanje na balkon – NAMEŠTAJ – II osnovni element za uređenje oaze

Pogledajte iz naše kategorije: ENTERIJER, UREĐENJE ENTERIJERA, CVEĆARE

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh