od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet putovanja» Zabava za sve uzraste!

Svet putovanja

zabava-za-sve-uzraste

Zabava za sve uzraste!

Bilo da ste veliko ili malo dete, zabavni parkovi su nešto što je svima interesantno I za svačiji ukus može da se pronađe različit sadržaj. Ukoliko volite adrenalinske aktivnosti, a postoje i aktivnosti za decu, ovo mogu biti idealna mesta za aktivan odmor ili vikend uživanje za celu porodicu. Mnoge turistične agencije u svojoj ponudi imaju izlete sa mogućnošću posete zabanog parka. Gradovi Evrope koji imaju ovakve sadržaje su brojni, a predstavljamo vam 5 najatraktivnijih država za ovu vrstu provoda.

  1. Francuska – u blizini Pariza postoji dva zabavna parka. Jedan je park Asteriks, čija je tema vezana za čuvene galske junake Asteriks I Obeliks. U nekoliko navrata smo imali prilike da pogledamo njihove ekranizovane avanture, ali park nudi drugačiji doživljaj raspoređen u 6 celina: Rimska imperija, Egipat, Antička Grčka, Galsko selo, Vikinzi I Put kroz vreme. Drugi zabavni park koji krasi ovu državu je Diznilend, u kojem uživanje najviše pronalaze oni koji vole Diznijeve junake. Njega čine dve celine – Diznilend park I Volt Dizni Studios Park, a šetnjom kroz različite sadržaje osećaćete se kao da ste vi junak Diznijeve bajke ili crtanog filma.
  2. Nemačka – Europa park nalazi se blizu grada Frajburga I smatraju ga jednim od najboljih zabava ovakvog tipa. Otvoren je cele godine I ima sadržaje prilagođene svim generacijama u 14 tematskih celina, a da biste obišli sve atrakcije – potrebno je da izdvojite ceo dan! Ono što je posebno značajno je da su I psi dobrodošli . Takođe, za porodice sa bebama bitno je što ovaj park ima mesto za njihovo presvlačenje I hranjenje. Drugi značajan zabavni park u Nemačkoj je Legoland, u blizini Günzburga. Za ljubitelje sklapanja kockica, ovo je posebna zabava – bukvalno sve je napravljeno od lego kocki. Park je dostupan za posete od polovine marta do početka novembra, a osim u Nemačkoj – Legoland postoji još u Danskoj I Engleskoj.
  3. Italija – Gardaland je napravljen na jezeru Garda, po kojem I nosi ime, a najveći I najčuveniji je zabavni park u Italiji. Za sve koji vole prave adrenalinske avanture, postoje brojni sadržaji koji pružaju nezaboravno iskustvo, ali naravno da postoje I sadržaji namenjeni za one mirnijeg tipa.
  4. Španija – u blizini Barselone postoji zabavni park Port Aventura, koji ima 6 tema: Meksiko, Sesamo Aventura, Mediteran, Polinezija, Kina I Divlji zapad. Rolerkoster koji je najveći nalazi se u delu Kina, a za decu je verovatno najinteresantnija Polinezija gde mogu da se provozaju kanuom.
  5. Belgija – Walibi park stacioniran je u gradu Wawre I otvoren je od aprila do septembra, dok u drugim mesecima radi vikendom I za vreme praznika. Kao I u drugim zabavni parkovima, I ovde možete da uživate u sadržajima prilagođenim različitim željama I godinama.

zabava-za-sve-uzraste-1

Svako od pomenutih mesta obiluje ponudama različitih restorana, suvenirnica I drugim dodatnim sadržajima, čak pojedini nude I prenoćišta. Bilo da volite ili ne ovakve stvari, poseta zabavnim parkovima će vam sigurno ostati u sećanju, a na vama je da odaberete destinaciju I doživite nezaboravno iskustvo!

Pogledajte više iz kategorije: Turističke agencije

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh