od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet zanimljivosti» Žene vs. Muškarci

Svet zanimljivosti

zene-muskarci-zanimljivosti

Žene vs. Muškarci

Gotovo se sve stvari u vezi sa ženama i muškarcima svode na to koliko smo različiti, skoro da nije interesantna tema o našim sličnostima. Prvenstveno se pitam da li one uopšte i postoje?! Ali – svi smo mi ljudi i samim tim sličnosti su prisutne. Ni žena ni muškarac nisu savršeni. Naša očekivanja moramo da svedemo na realnu predstavu i sebe i drugih! Treba shvatiti i to da smo rođeni u različitim uslovima vaspitanja i imamo drugačije kulturološke i kulturne navike. U tim različitostima i muškarci i žene imaju svoje stavove i uverenja koja će braniti. Ako prihvatimo to, bićemo spremniji i na kompromise i toleranciju.

zene-muskarci-zanimljivosti-1

Sličnosti su u osećanjima koje svako ljudsko biće ima, ali iskazuje na drugačiji način. I ženama i muškarcima je potrebna ljubav i poštovanje, potrebno nam je da nas razumeju i podržavaju. U nedostatku ovih emocija pojavljuju se druge, te ono što nam nedostaje tražimo… Shvatanje da su žene osećajne, a muškarci neemotivna bića je pogrešno. Postoje i bezosećajne žene, kao i emotivni muškarci. Ovi i slični stereotipi opterećuju sve nas i zbog njih se već unapred ograđujemo od određenih osoba.

zene-muskarci-zanimljivosti-2Kroz odrastanje i život stičemo određena iskustva, dobra i loša, na osnovu kojih gradimo ponašanje. Ukoliko je bilo više loših iskustava, to je veća nepoverljivost i osetljivost na stvari koje se ponavljaju ili slutimo da mogu da se ponove. S’druge strane, ukoliko je bilo više pozitivnih dešavanja, pre ćemo optimističnije gledati na stvari. Ne ulazim u to šta je bolje…

Nesigurnost je još jedna stvar koja povezuje žene i muškarce, a iz ovoga proizilaze različiti kompleksi i potrebe za upoređivanjem koje niko ne vole, ali smo im svi skloni ( iako to možda nećemo priznati )!

Sličnost na koju ću se osvrnuti je da svi žudimo za uspehom, imamo određene ciljeve i ambicije. Razlika je u tome na koji način sprovodimo želje i planove u delo, kao i to šta smatramo za ličnim uspehom. Svako teži da svoje želje ispuni i nisu nečije želje manje vredne ako se ne poklapaju sa tvojim. Savetujem svima samo jedno – uvek pođite od sebe i razmislite kako biste se vi osećali na mestu druge osobe?

Pogledajte našu ponudu i pronađite svoj način opuštanja: Frizerski saloniBorilačke veštineMasaža

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh