od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet lepote» 5 načina da vaša kosa brže raste

Svet lepote

5-nacina-za-brzi-rast-kose

5 načina da vaša kosa brže raste

Duga i zdrava kosa se neće pojaviti preko noći. Ne postoje prečice ka rastu lepe i sjajne kose. Ne postoji čarobni štapić ni duh iz Aladinove lampe koji ispunjava želje. Naše opšte zdravlje, genetski faktor, i blagostanje utiču na rast naše kose. Dobra ishrana i pravilna nega kose su dobar put ka njenom zdravlju.

Izdvojila sam 5 top načina koji pomažu rastu kose.

1. Zdrava ishrana
Uvedite u ishranu namirnice bogate vitalnim vitaminima, mineralima i proteinima.Odlučite se za hranu sa visokim sadržajem vitamina A, B, C, i E, magnezijum, bakar, selen, kalcijum, gvožđe, cink i kompleks B vitamina koji je od velikog značaja za rast kose. Riba, seme lana, maslinovo ulje, pasulji i orasi su namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama koje ulaze u sastav dlake, i moraju se naći na vašem stolu.

5-nacina-za-brzi-rast-kose-12. Ricinusovo ulje
Bogato je E vitaminom i omega – 9 masnim kiselinama koje prirodno podstiču rast kose. Jednostavno utrljajte ulje u koren kose i ostavite da deluje tridesetak minuta.

3. Držite glavu naopačke
Smešno ali deluje. Nagnite kosu ka podu i ostavite je da visi 2 – 4 min dnevno. Trik koji pomaže u cirkulaciji korena kože glave i ubrzava njen rast.

4. Masaža
Masažom ubrzavamo protok krvi u kožu glave što stimuliše folikule. Jednom nedeljno masirajte koren kose toplim uljima koji neguju kosu.

5-nacina-za-brzi-rast-kose-25. Aloja vera
Aloja podstiče rast kose i sprečava njeno opadanje. Pomešajte aloja vera gel sa malo limunovog soka i ostavite na kosi 20 min. Isperite šamponom. U kombinaciji sa alojom, kokosovo mleko i pšenične klice, su moćan tretman za njen rast.

I jedan mali savet: San oslobađa hormon rasta. Spavalice, sad imamo izgovor za duži san!

Pogledajte iz naše kategorije: Frizerski saloni i Profesionalna kozmetika za kosu

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh