od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet putovanja» 5 top svetskih destinacija za doček Nove godine

Svet putovanja

5-svetskih-destinacija-za-docek-nove-godine-cover

5 top svetskih destinacija za doček Nove godine

Ukoliko spadate u osobe koje vole da putuju za doček Nove godine, a želite da to bude negde gde ćete doživeti spektakularnu proslavu uz vatromete I žurke, a nije vam problem da izdvojite novac za takav doček – evo nekih predloga. Uglavnom sve turističke agencije imaju u ponudi organizovanje putovanja za Novu godinu ili se samostalno upustite u novogodišnje putovanje.

Ljubitelji pirotehnike su se složili da je u Sidneju organizovan najspektakularniji novogodišnji vatromet koji se vidi I sa kopna I sa mora, a Sidnej je I prvi veći grad u koji vremenski najpre stiže Nova godina.

Doček Nove godine u Njujorku na Tajms skver-u praćen je spuštanjem novogodišnje kugle sa jarbola na vrhu zgrade New York Times kome prisustvuje svake godine bar million ljudi, a osim ovog događaja Njujork je top destinacija I zbog muzičkih nastupa svetskih zvezda, brojnih klubova, novogodišnje pirotehnike, ali I svih drugih turistički atraktivnih stvari.

5-svetskih-destinacija-za-docek-nove-godine-1

Nova godina u Rio de Žaneiru smatra se drugim najčuvenijim događajem ovog grada, kada se na plaži Kopakabana okupi nebrojeno mnogo ljudi iz svih delova sveta želeći da lumpuju do zore uz nastupe muzičara I vatromet. Stanovnici ovog grada praktikuju oblačenje u belo radi sreće I bacanje cveća u okean kao dar boginji mora.

5-svetskih-destinacija-za-docek-nove-godine-2

U Londonu početak Nove godine se označava uz zvono Big Ben-a, a tada počinje I vatromet. Provod traje I sledeći dan, jer je na ulici organizovana parada uz orkestar, kraljevske konje I plesačice u kostimima.

5-svetskih-destinacija-za-docek-nove-godine-3

Rejkjavik je grad koji zimi ima samo 4h svetlosti, pa su svi spremni vrlo rano za dugotrajne novogodišnje žurke po celom gradu. Za početak Nove godine simbolično se pali lomača da bi se rešili problema iz prethodne godine, a u ponoć je vatromet vidljiv bilo gde da se nalazite u gradu.

5-svetskih-destinacija-za-docek-nove-godine-4

Autor teksta: Biljana Radojčić

Pogledajte više iz kategorije: Turističke agencije

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh