od 30rsd/dnevno

Infostar» Svet informacija» Svet kulinarstva» Biftek u korici od krispi parmezana

Svet kulinarstva

biftek-u-korici-od-krispi-parmezana-afeliu

Biftek u korici od krispi parmezana

Potrebno je 250 grama junećeg filea odležalog u marinadi od začinskog bilja, zatim 30 grama parmezana rendanog, svez bosiljak, morska so, biber mleveni, glazirani pirinač, kuvano povrće.

Biftek koji je prethodno odležao u marinadi izvaditi i ocediti od ulja, zatim ga staviti na zagrejani roštilj. Začiniti sa morskom soli i svežim biberom. Biftek treba peći sa jedne i sa druge strane, istovremeno izrendati parmezan i posuti po roštilju da se zapeče sa jedne i sa druge strane, i tako zapečen staviti u kalup i formirati korpicu za biftek.

Srednje pečen biftek servirati na podlozi od grilovane jabuke i preko njega staviti korpicu i dekorisati sa listovima svežeg bosiljka i cherry paradajzom.

Uz biftek u korici od krispi parmezana kao prilog preporučujemo bareno povrće i glazirani pirinač.

Ovo je samo jedan od specijaliteta koje možete probati u restoranu Afeliu koji se nalazi u sklopu  Heritage hotel Beograd.

Prepustite se timu kuvara na čelu sa Banetom Letićem da vam trenuci u restoranu i hrana ostanu u sećanju!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh