od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet zanimljivosti» Boje govore umesto vas

Svet zanimljivosti

boje-govore-umesto-vas

Boje govore umesto vas

Već znate da određene boje utiču na raspoloženje i mogu da izazovu odnosno pojačaju određene emocije. Takođe, vaša omiljena boja govori dosta toga o vašem karakteru. Odaberite omiljenu boju I saznajte šta ona vašoj okolini govori o vama. Zaboravite da belo, crno i sivo nije boja…

 Bela  – težite savršenstvu i jednostavnosti, naivni, idealisti, mladalačkog duha, ali opterećeni prošlošću, drugim ljudima I kompleksima, teško podnosite poraz, ali imate ispravno razmišljanje, pa ljudi često od vas mogu da dobiju dobar savet.

 Crna  – svoju mračnu stranu ličnosti dobro skrivate, diskretni ste, tajnoviti, inteligentni, svestrani, dinamični I maštoviti, ali se često povlačite u sebe, dobar ste prijatelj, a za neprijatelje ste nemilosrdni.

  Siva  – pribrani, oprezni i smireni, spremni na kompromise i da pomognete drugima, ali nezreli, neodgovorni I melanholični, volite iskreno, ali ste vezujete za pogrešne osobe, niste uporni I dosledni, ali ste radoholičari I ambiciozni.

 Smeđa  – inteligentni, verni i pouzdani, ali pasivni i konzervativni, perfekcionisti koje ne mogu lako izbaciti iz ravnoteže, suviše uporni I konvencionalni, bez želje da se promene.

 Plava  – društveni i odlični prijatelji, empatični, odani i verni, ali to očekuju i od drugih, odlučni I čvrstih stavova, volite slobodu, život I ljubav, lako prilagodljivi I situacijama I ljudima, pa ste često omiljeni u društvu, spremni na žrtvovanje, ali konzervativni, ljubomorni I sumljičavi.

boje-govore-umesto-vas-1

 Crvena  – strasni ste I vitalni, ambiciozni I snažnog karaktera, energični, impulsivni, dominantni, vrlo zahtevni, pronicljivi, vredni, dobri prijatelji, ali nezgodni I teški ukoliko vam neko stane na put, ne podnosite kritiku I niste svesni svojih nedostataka.

  Žuta  – volite pustolovine, nove stvari I ideje, smireni ste, miroljubivi, strpljivi, težite pronalaženju rešenja, puni elana I energije, širokih shvatanja, ambiciozni I organizovani, ali prevrtljivi I lako menjaju mišljenje, stavove I prijatelje.

Narandžasta – hedonisti, energični, vesele naravi, nepredvidljivi, neustrašivi, opušteni, neodlučni, znatiželjni, detinjasti, ali vešto to krijete, egoisti, dobrog ste pamćenja, umiljati I volite dominaciju, a kada vam nešto nije po volji – teško drugima.

 Zelena  – iskreni ste, harmonični, staloženi I optimisti, skromni, nesvesno se namećete, a vaše mišljenje se dosta poštuje, samostalni ste, ali I svojeglavi, ne volite promene I niste spremni na kompromise.

 Roza  – nežni ste I romantični, ljubav vam je na prvom mestu, veliki ste sanjari, težite sigurnosti I porodica vam je najvažnija.

Lilava/ljubičasta – živite u mašti, sanjate ljubav, provod i prijateljstva, individualni ste i težite da budete jedinstveni, ne volite autoritete, sarkastični ste, kontradiktorni, radoznali, temperamentni i talentovani za umetnost, volite učenje, putovanje i upoznavanje novih ljudi.

Autor teksta: Biljana Radojčić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh