od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Svet putovanja

carter-letovi-cover

Čarter letovi

Osim redovnih linija u avio prevozu, postoje i oni letovi koji se nazivaju čarter ( charter flight ). Za sve one koji ne znaju šta podrazumeva ova vrsta avio prevoza – evo pojašnjenja. Čarter let znači da je određena avio-kompanija sklopila ugovor o iznajmljivanju svojih aviona nekom drugom. Obično su to turističke agencije, sportska i kulturna udruženja i svi ostali koji imaju potrebu za avio prevozom većeg broja ljudi.

Čarter let je specijalno dogovoren let na određenu destinaciju i jeftiniji je od avio prevoza na redovnoj liniji, a zašto?! Čarter avio prevoz nema redovno vreme leta i u slučaju kvara aviona, uvek prednost ima let na redovnoj liniji, a čarter čeka prvi slobodan avion i termin.

Nemate mogućnost biranja sedišta, klase i tipa aviona, a što se tiče posluženja – ono uglavnom ne postoji. Čarter avio prevoz se organizuje u vreme kada nema aviona na redovnoj liniji, a let može biti otkazan u slučaju nedovoljng broja putnika. Prema tome, kada birate avio prevoz koji nudi određena turistika agencija, prvenstveno se raspitajte o kakvum letu je reč.

Pogledajte ponudu iz naše kategorije: Avio kompanije, avio karte

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh