od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Svet ugostiteljstva

case-na-stolu

Čaše na stolu

Već smo rekli da se čaše postavljaju na sto sa gornje desne strane tanjira prema redosledu korišćenja. Treba da bude onoliko adekvatnih čaša koliko ste vrsta pića mislili poslužiti gostima. Pravilo je da ne bude više od 3 – 4 čaše po gostu, ako se ne zna šta će gost da pije u toku obroka. Prva u nizu je čaša za vodu ili ako se zna šta gost pije – ona čaša koja je prikladna za to piće, pa nakon nje sledi čaša za vodu.  Gostu koji pije pivo, umesto čaše za vodu stavlja se pivska čaša. Bitno je naravno znati I koja čaša se stavlja za koju vrstu pića, posebno kada je reč o vinima.

case-na-stolu-1

Da bi bilo više mesta na stolu, čaša iz koje se ne pije treba da se skloni I na njeno mesto postavi ona koja je sledeća po redu, ali nije kulturno da se gostu skloni čaša iz koje pije bez obzira da li je prazna, jer mu se time stavlja do znanja ili da naruči još nešto ili da napusti ugostiteljski objekat. Ovakvu kulturu bi trebalo da ima svako ko radi u sferi ugostiteljstva, a nije na odmet da zna I svaki dobar domaćin u kući.

Pogledajte iz naše kategorije: Vinoteke

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh