od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Dečiji svet

sport-za-decu-2

Deca i sport

Znamo svi da su fizičke aktivnosti preko potrebne, kako odraslima, tako možda još više deci. Pogovoto što se danas susrećemo sa sve većim brojem gojazne dece. Ukoliko se pitate kada je pravo vreme da dete upišete na određeni sport, za to ne postoji tačan odgovor. Na određene sportove decu treba da uključite što ranije u aktivnosti, a to su npr. školice baleta, gimnastika za decu, kao i svi drugi sportovi za koje je potrebno mnogo truda, veštine i rada da bi se vremenom dostigao željeni rezultat, gipkost…

Neke školice sporta imaju programe za decu starosti od 3 godine, ali u ovom uzrastu deca uče neke osnovne stvari o određenom sportu, razvijaju koordinaciju pokreta, vežbaju veštine poput timskog rada, poverenja, strpljenja… Uglavnom, deca sa aktivnijim i ozbiljnijim sportskim aktivnostima kreću od 4-5. godine, kada su donekle motoričke veštine razvijene, a deca imaju više svesti o pravilima i odgovornostima prema svojim obavezama.

sport-za-decu-1

Predškolske ustanove i vrtići u sklopu svog programa takođe mogu da obezbede deci različitog uzrasta sportske aktivnosti kroz igru, boravak na otvorenom ili čak angažovanjem školica sporta koje će imati ulogu dopunskog programa za decu čiji se roditelji odluče na tako nešto. U svakom slučaju, odluka o sportu treba da bude i želja deteta, a ne samo vaša, kako ono ne bi imalo u startu odbojnost.

Pogledajte više iz kategorije: Škole fudbala za decu

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh