od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Dečiji svet» Dečiji vrtići u Beogradu

Dečiji svet

vrtici-2

Dečiji vrtići u Beogradu

Osim državnih, u Beogradu postoji gomila što proverenih i akreditovanih privatnih dečijih vrtića, što onih koje „rade na crno“ ili zbog nemogućnosti poštovanja kriterijuma postavljenih za dečije vrtiće, registruju se kao dnevni boravak ili igraonica za decu. Na stranu onih koji su neprovereni, za akreditovane privatne dečije vrtiće u Beogradu postoji i mogućnost državne subvencije.

Da biste dobili državnu subvenciju za akreditovana predškolska ustanova u Beogradu, prvenstveno morate da konkurišete za upis deteta u državnu ustanovu. Ukoliko u njoj nema mesta za vaše dete, imate pravo da zahtevate potvrdu da u tom dečijem vrtiću nemate mogućnost da upišete svoje dete i sa tim uverenjem podnesete zahtev za upis u željeni privatni vrtić ili jaslice u Beogradu. Na osnovu ovog zahteva, donosi se Rešenje o subvenciji koja se roditeljima isplaćuje na žiro-račun. Iz budžeta Beograda, obezbeđuje se 80% nadoknade troškova od ekonomske cene privatnih vrtića i jaslica u Beogradu koja iznosi 27.136 din, dok roditelji sami plaćaju razliku ukoliko je cena boravka deteta u željenoj ustanovi veća od ekonomske cene.

Program državne subvencije podržava više od 80 privatnih dečijih vrtića i jaslica u Beogradu, a više informacija možete pronaći na sajtu www.beograd.rs u delu Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh

Lajkuj i osvoji!

2 vaučera x 5.000 rsd za očnu kuću SFERA!
Potrebno je da lajkujete stranicu, zatim ovu objavu ili da ostavite komentar. Jednostavno, zar ne?