od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet lepote» Dnevna ili noćna krema – koju izabrati?

Svet lepote

dnevna-nocna-krema-koju-izabrati-1

Dnevna ili noćna krema – koju izabrati?

Da li ispravno negujete svoje lice i pružate mu sve što je potrebno u jednom danu? Ne zaboravite, dan traje 24h, a to vreme uključuje i vaš san. Pored dnevne kreme, za koju se većina dama odluči, noćna krema je možda čak i bitnija po svom učinku na naš ten i kožu.

Dnevna krema

Osnov svakodnevne nege kože lica je dnevna hidratantna krema. Leti treba birati lakše kreme, a zimi se treba opredeliti za gušće ili sa dodatkom ulja koja ne zapušavaju bore. Koža zimi gubi više vode, brže se suši i postaje idealna za stvaraje novih bora. Dobra dnevna krema bi trebala da sadrži i SPF  kako bi obezbedila zaštitu od sunčevog zračenja. Razume se, leti taj faktor treba biti visok, dok je zimi dovoljan i SPF 15.

Noćna krema

Noćnu kremu treba birati prema starosnoj dobi i prema vrsti kože. Ne treba da sadrže SPF koji noću nije potreban. Noćna krema je od izuzetnog značaja jer ona hrani, redukuje glavne simptome starenja kože i regeneriše.

Serum za kožu lica

Kada je serum u pitanju, mnoge dame greše kada misle da je idealna zamena za dnevnu i noćnu kremu. To nikako nije tačno! Istina, serum ima veliku koncentraciju aktivnih materija, međutim, on nije zamena za kremu već odlična dopuna.  Ukoliko ga i koristite, stavljajte ga ispod kreme.

dnevna-nocna-krema-koju-izabrati-2

Antirid krema oko očiju

Antirid krema se nanosi ujutru i uveče samo na područje oko očiju, gde je koža nežna i tanka i na kojoj se bore brže stvaraju. Utapkava se vrhovima prstiju, pri čemu treba ići od sredine ka stranama.

U moru kožmetičkih kuća i preparata, preporučujemo za dame Pharma product, koja će vam pružiti sve što je potrebno vašem licu. Birajte pametno!

Pročitajte i Preparati za čišćenje kože i skidanje šminke

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh