od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet enterijera/eksterijera» Dodir glamura: zlato, bakar i bronza

Svet enterijera/eksterijera

dodir-glamura-cover

Dodir glamura: zlato, bakar i bronza

Koji god stil da vlada u vašem enterijeru, detaljima od bronze, bakra i zlata zasigurno ćete oplemeniti svoj prostor. Ovi materijali, tj. njihove nijanse, ponovo su zavladali svetom dizajna.

Kad se kaže zlato, bronza i bakar u enterijeru, među prvim asocijacijama su kraljevski dvorovi, a pred očima se vrti vreme od Egipćana do danas. Naime, kako se moda uvek vraća, tako su se vratili i trendovi metalnih dekoracija, kao i ceo spektar ovih nijansi na svim vrstama materijala.

One nisu zastupljene samo kroz detalje i dekoracije, već su čak preuzele enterijer u potpunosti, pa se tako može naići i na cele bakarne ili bronzane zidove.

dodir-glamura-1

Bez obzira na to za koji stil se odlučite, zlato, bronza ili bakar podići će i oplemeniti vaš životni prostor. Čak i ljubitelji šebi šika, romantike i art dekora mogu da se pronađu u ovom trendu, jer prostor ne mora nužno da se sastoji samo od starih drvenih komada, neutralnih i pastelnih tonova, te cvetnih uzoraka.

U industrijskim prostorima metalni elementi i dekoracije i te kako su poželjni, a oni koji vole skandinavski stil mogu da ga oplemene pokojim zlatnim detaljem.

Kako elektricizam obeležava trendove uređenja ove godine, razveseliće vas kada čujete da upravo spajanje nespojivog najviše definiše ovaj stil.

Neka zidovi budu takvi da deluju oronulo ali propraćeni finim tkaninama i zlatnim, bronzanim i bakarnim detaljima poput lampi, vaza, svećnjaka, okvira za slike ili ogledala.

Čak ni tepisi nisu ostali pošteđeni; Zlatne nijanse doslovce su se uvukle u svaku moguću dekoraciju. Zlato, bronza i bakar odlično se kombinuju s plišem te zajedno daju notu holivudskog glamura.

Isti efekat može se postići i kožnim nameštajem u tamnosmeđoj boji ili nijansi konjaka.

Ako je stan manje kvadrature, zidovi i glavni elementi enterijera treba da ostanu svetlih tonova, a zlato, bronza i bakar kao dekoracije u kombinacijama s kraljevskom tamnoplavom, tamnoljubičastom, tamnozelenom ili zagasitožutom bojom. Bakarni zid u manjim prostorima je poželjan jedino ako je u reflektujućem obliku, pa prostoriju vizuelno čini većom.

Poseban efekat elegancije daje kombinacija zlata i mermera, pa su tako trenutno in mermerni stočići sa pozlaćenim nogarama.

Mat i geometrijske varijante, te tamni mermer i crna boja, rezervisani su za prostore koji vape za dodatnom intimom – spavaće sobe, prostorije čiji su plafoni izuzetno visoki ili one u kojima stakleni zid daje previše svetlosti pa treba izbalansirati količinu prirodnog osvetljenja.

Ni kupatila nisu ostala imuna na epidemiju zlata, bronze i bakra. Okviri ogledala, dozeri za sapune, zidne tapete, mozaik i keramičke pločice, samostojeće kade i umivaonici – sve se obuklo u novo ruho.

dodir-glamura-2

Spavaću sobu je najbolje začiniti pozlaćenim ukrasnim jastucima, noćnom  lampom, zidnom dekoracijom, a možete čak i ceo ormar presvući ogledalima zlatnih ili bronzanih tonova.

Kada se kaže bakar u kuhinji, prvo se pomisli na gomilu metalnog posuđa obešenog iznad kuhinjskog ostrva ili složenog po policama. Između ostalog, industrijske bakarne stolice odlične su u kombinaciji sa drvenim stolovima.

S uređenjem prostora i ambijentom koketira i sama boja nameštaja, radne poršine i rasvete u nijansama zlatne, bronze i bakra, pogotovo one trenutno popularnih industrijskih lampi.

S.S.

Pogledajte iz naše kategorije: ENTERIJER, UREĐENJE ENTERIJERA, NAMEŠTAJ, IZRADA NAMEŠTAJA PO MERI

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh