od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet obrazovanja» Dvojezičnost je prednost

Svet obrazovanja

dvojezicnost-je-prednost-naslovna

Dvojezičnost je prednost

Svi znamo da je znanje još jednog jezika, pored maternjeg, dobra I korisna stvar u komunikaciji, a za pronalaženje dobrog posla – poznavanje bar engleskog jezika danas je neophodno. A da li ste znali da osobe koje su od rođenja učile dva ili više jezika imaju još neke prednosti u odnosu na one koji znaju samo maternji jezik?

Deca skoro odmah po rođenju drugačije reaguju na različite jezike, a mozak dvojezične dece je brži I više istreniran, pa se ova deca bolje koncentrišu na važne detalje, te lakše I brže donose spontane odluke. Bilingvalna deca takođe ranije stiču sposobnost čitanja, a lakše će naučiti još neki strani jezik. Njima nije nerazumno da se shvatanja razlikuju od osobe do osobe I pre prihvataju različitost među ljudima. U kasnijim godinama života, višejezične osobe imaju manju predispoziciju za demenciju I smanjenje kognitivnih funkcija.

Istraživanja su dokazala da osobe koje su govore više jezika imaju više sive mase u delu mozga koji je zadužen za akcije I odluke. Sposobnost bržeg donošenja odluka u kraćem vremenskom roku prednost je bilingvista I svih onih koji govore više jezika, jer su im određene funkcije u mozgu razvijenije u odnosu na jednojezičke pojedince.

Zato nemojte sprečavati decu da od rođenja slušaju, gledaju I kroz pesmu I igru uče strane jezike!

dvojezicnost-je-prednost-1

Škole stranih jezika za decu obično imaju programe za one od 3 godine na više, ali takođe nikad nije kasno da obogatite jezičko znanje I podstaknete razvoj mozga. Različite škole stranih jezika nude kurseve prilagođene potrebama I nivoima prethodnog znanja. Raspitajte se o programima I tome koja je opcija za vas I vaše najmlađe najadekvatnija, pa krenite zajedno da pohađate odabrani kurs stranog jezika!

Pogledajte više iz kategorije: Škole stranih jezika, Škole stranih jezika za decu

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh