od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Dečiji svet» Igračke za bebe

Dečiji svet

decije-igracke-1

Igračke za bebe

U ponudi prodavnica igračaka postoje najrazličitije dečije igračke, sa kojima mogu da se igraju i „velika deca“. To su one ozbiljnije dečije igračke koje podrazumevaju određenu složeniju veštinu, koje su komplikovanije i kreativnije, zatim različite edukativne igračke, igračke na baterije, puzle itd. Međutim, ukoliko tražite bebi oprema i hrana, morate imati u vidu da one svoje motoričke veštine i koordinaciju pokreta tek treba da razviju.

Jedna od prvih igračaka za bebu je muzička vrteška, koja montirana na krevetac pruža bebama mogućnost da razviju čulo sluha i vida. Igračke za bebe treba da budu birane tako da podstiču i dalje prate njihov psihomotorni razvoj. Bebama je čulo vida najslabije razvijeno i razvija se sve do druge godine, pa bi trebalo birati jarke boje za dečije igračke.

Najviše korištene igračke za bebe su zvečke, mekane knjige, gumene igračke koje ispuštaju određene zvukove ili sijaju i svetle, šarene glodalice koje pomažu i kod izbijanja zubića…Već od bebinih 6 meseci možete razmišljati o plišanim igračkama, kockama i loptama, igračkama koje se kreću ili mogu da se guraju, a od 9 meseci kada beba već počne slobodnije i više da se kreće i stoji – sve što joj je na dohvat ruke postaće zanimljiva igračka. Zato se potrudite da vašoj bebi omogućite siguran i bezbedan prostor u kojem se kreće i boravi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh