od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet zanimljivosti» Interesantni prirodni fenomeni

Svet zanimljivosti

prirodni-fenomeni-zanimljivosti-cover

Interesantni prirodni fenomeni

Na svetu postoje određeni prirodni fenomeni koji su otkriveni, a koliko je njih verovatno ostalo nepoznato? To ćemo tek saznati. Neke od ovih fenomena naučnici su uspeli da objasne, ali za neke još uvek ne postoje valjani dokazi zašto se događaju.

Na primer, fenomen seoba životinja je svima poznat, ali niko još nije dokazao kako životinje, iako razdvojene, znaju kad i gde tačno treba da migriraju.

Takođe, naučno nije utvrđen razlog predenja mačaka mada se povezuje sa njenim dobrim raspoloženjem iako predu u najrazličitijim momentima.

Različite paranormalne pojave ostale su nedukučene – postojanje Velikog stopala i Jetija ostaje misterija.

Jedna neobična pojava u Meksiku – teritorija nazvana Mapimi zona tišine privlači objekte kao što su meteoriti, rakete i sve drugo što se nađe na nebu.

Postoji mnoštvo fenomena koji su nastali pod dejstvom prirode – pogledajte slikovite prikaze.

Kada su u pitanju neobične pojave sa neba, tu je nezaobilazan fenomen kiše riba koje padaju u Etiopiji, a ovaj događaj je sad već postao atrakcija koja se proslavlja svake godine.

U Srbiji se na nebu iznad Odžaka prolomio oblak koji je doneo kišu žaba, takođe jedan od prirodnih fenomena, a zabeleženo je još nekoliko oluja koje su donele vodozemce sa neba, mada nije utvrđen kako se ove pojave dešavaju.

Pogledajte ponudu iz naše kategorije: Ribolovačka oprema i priborSport i rekreacija, oružje

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh