od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet obrazovanja» Izmena predmeta u osnovnim školama

Svet obrazovanja

izmena-predmeta-u-osnovnom-obrazovanju-1

Izmena predmeta u osnovnim školama

Usled promena i razvoja tehnike i tehnologije, javlja se i potreba za drugačijim obrazovanjem đaka, počevši od predškolskih ustanova preko osnovnih do srednjih škola i univerziteta. Tako će budući đaci koji upisuju 5.razred imati tri izmenjena obavezna predmeta  i to: informatiku i računarstvo, fizičko i zdravstveno vaspitanje, i tehničko i tehnologiju, dok će do sada izborni predmeti kao što su: svakodnevni život u prošlosti, čuvari prirode i hor i orkestar postati vannastavne akvitnosti, tj. školske sekcije.

Dosadašnji predmet tehničko i informatika će biti razdvojeni, pa će se oformiti predmet tehnika i tehnologija, dok će informatika i računarstvo da se spoje u jedan predmet koji je do sada bio izborni. Zbog neophodnosti kompjuterske opismenjenosti i obrazovanja, ovaj predmet je odavno trebalo da bude uveden kao obavezan za sve, a tehnika i tehnologija će podsticati duh preduzetničkih i takmičarskih veština. Fizičko će biti dobunjeno zdravstvenim vaspitanjem, a izabrani sport kojim su se deca bavila do sada u školama sporta kroz sportsko i rekreativno obrazovanje, planiran je da postane obavezna vannastavna aktivnost u školama za osnovno obrazovanje.

izmena-predmeta-u-osnovnom-obrazovanju-2

Pitam se koliko će deca uopšte imati slobodnog vremena kada završe sa svim nastavnim obavezama, vannastavim sekcijama, obaveznim i izbornim aktivnostima… Petaci, srećno sa budućim školovanjem i školskim aktivnostima!

Pogledajte više iz kategorije: Osnovno obrazovanje, Privatne osnovne škole

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh