od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet ugostiteljstva» Kako se pravilno postavlja sto?

Svet ugostiteljstva

kako-se-pravilno-postavlja-sto

Kako se pravilno postavlja sto?

Ako želite svojim gostima ili sebi da priuštite dozu luksuza koju dobijate kada obedujete u restoranima, osim fantastičnog jela – bitno je I pravilno postavljanje i dekoracija stola. Verovatno svi znaju da se tanjiri ređaju prema redosledu upotrebe ( predjelo, supa, glavno jelo ), kašike I noževi sa desne, a viljuške sa leve strane, ali postoje još neka bitna pravila koja primenjuju restorani, bar oni koji drže do svog ugleda.

kako-se-pravilno-postavlja-sto-1

Escajg se postavlja prema redosledu korišćenja, od spolja ka unutra. Oštrica noža se okreće ka tanjirima, dok se pribor za desert ( male kašike I viljuške ) stavlja iznad tanjira I to tako da je drška viljuške sa leve, a drška kašičice sa desne strane. Salvete se stavljaju sa desne strane ili na plitak tanjir, a kada ih koristite – salvete stavite u krilo. Čaše se postavljaju s desne na levu stranu redom kojim se i piće služi, a njihovo mesto je desno ispred tanjira. Kada je u pitanju dekoracija stola, svećnjaci I cveće uvek su dobar izbor, ali ne treba da smetaju prilikom razgovora, te je bolje da budu niski cvetni aranžmani.

Uz ovako bogatu postavku na stolu i jelo će biti ukusnije!

Pogledajte više iz kategorije: Restorani

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh