od 30rsd/dnevno

Infostar» Svet informacija» Svet kulinarstva» Kesteni – savršeni sitni kolači za slavsku trpezu

Svet kulinarstva

kesteni-cover

Kesteni – savršeni sitni kolači za slavsku trpezu

Sastojci koji su potrebni za pripremu:

-200gr mlevenog keksa

-150gr bademov puter ili kikiriki puter

-50gr šećera u prahu

-1 kašika ruma.

Čokoladna glazura:

-100gr crne čokolade

-25 gr maslaca

-3 – 4 kašike mleka.

Uputstvo za pripremu: Mleveni keks, šećer u prahu i bademov puter promešajte sa kašikom ruma. Masa će biti dosta tvrda, s toga se kuglice malo teže prave. Kada napravite kuglice (poželjno je da budu nepravilnog oblika), istopite čokoladu na pari. Dodajte kašiku putera, promešajte i na kraju dodajte mleko. Mešajte dok se glazura ne sjedini i bude glatka. Spuštajte kuglice u čokoladi, ali vodite računa da jedan deo kuglice ostane nepokriven.

Ostavite kuglice da se stegnu kako bi ih lakše prebacili u korpice.

*Od ove smese ispadnu oko 30 kuglica, zavisno od veličine. Moj savet je da odmah duplirate sastojke jer su ovi kolačići neodoljivi.

*Bademov puter možete sami napraviti. Propržene bademe stavite u blender, trebate dobiti glatku smesu.  Zahvaljujući masnoći koju sadrži badem  masa će postati glatka.

kesteni-1

Kesteni su sitni kolači koji će oduševiti vaše goste.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh