Kriovum

Kriovum

Kriovum Banka matičnih ćelija i tkiva je akreditovana ustanova za pružanje medicinskih usluga.

 

Sa našim partnerom Krio Institut-om koji pripada Famicord grupi predstavlja 4. najveću Evropsku banku matičnih ćelija, 3. po rastu banaka matičnih ćelija.

 

Profesionalno iskustvo

 

– Iskustvo od 15 godina – međunarodno iskustvo – sa preko 70 000 uzoraka imamo veliko profesionalno iskustvo u zamrzavanju matičnih ćelija uz podršku stabilnih i pouzdanih laboratorijskih objekata.

 

– AABB akreditacija od 2010. (American Association of Blood Banks) – AABB akreditacija propisuje stroge zahteve u pogledu manipulacije, obrade i čuvanja uzoraka i s toga će uzorci s aspekta kvaliteta biti prihvaćeni u celom svetu i biti korišćeni u bilo kom terapijskom centru.

 

– Kvalitet našeg rada dokazuju i sertifikati ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004

 

– Tri uspešne transplantacije sa matičnim ćelijama iz krvi pupčane vrpce samo u Mađarskoj:

 

Lečenje mijeloidne leukemije (alogena transplantacija, 2010.)
Lečenje limfoidne leukemije (alogena transplantacija, 2011.)
Lečenje aplastične anemije (alogena transplantacija, 2012.)
– 4 uspešne transplantacije sa mezenhimalnim matičnim ćelijama u saradnji sa timom u Famicord grupi, kod tri deteta i kod jedne odrasle osobe 2012.

 

 

Tehnologija

 

Prednosti  zatvorenog sistema I manuelne obrade uzoraka:

 

Omogućava uklanjanje greške nastale prilikom prikupljanja uzoraka (uklanjanje ugruška ili tkiva koji remete smrzavanje).
Dobije se više matičnih ćelija iz tih uzoraka nego kod automatizovanih sistema.
Posle zamrzavanja uzorak je bolje održiv  (u poređenju  sa onima iz automatizovanog sistema I kod zamrzavanja pune krvi)

 

Sigurnost

 

Svi uzorci matičnih ćelija izdvojenih iz krvi pučanika novorođenčeta su zamrznuti zajedno sa četiri testne bočice volumena  1,5ml. Tako se dobija mogućnost testiranja pre konačne upotrebe uzorka.
Mikrobiološko ispitivanje prikupljenih uzoraka iz majčine krvi nudi veću sigurnost sa aspekta upotrebljivosti uzorka. Roditelji dobijaju sveobuhvatnu informaciju o rezultatima tih testova.
Osim mikrobiološkog ispitivanja prikupljenih uzoraka takođe obavljamo virološke I bakteriološke testove krvi majke (uzete tokom porođaja) I obaveštavamo roditelje o rezultatima istih.
Preko našeg glavnog strateškog partnera, KRIO Instituta imamo podršku FamiCord Grupe i uzajamno osiguranje u pogledu sigurnog i dugoročnog skladištenja uzoraka.
Nema potrebe za kontinuiranim snadbevanjem električnom energijom, jer su uzorci  uskladišteni u pari tečnog azota. Ipak, celokupan sistem je spojen na neprekidni izvor napajanja.

 

 

Tačne i detaljne informacije

 

Ukoliko je količina izvađene krvi preko 120 ml (zajedno sa antikoagulansom) uzorak se automatski  skladišti u 2 vreće ( što predstavlja mogućnost korišćenja u dve različite svrhe i u različito vreme), bez dodatnih finansijskih troškova za roditelje.
Problematične uzorke pregleda stručnjak.
Dodatni testovi majčine krvi i uzorka (bakteriološki, serološki). Svi naši uzorci su detaljno testirani pre konačnog zamrzavanja, što je i naznačeno na svakom sertifikatu. Testiramo krv na: sifilis, hepatit B, hepatit C, HIV, CMV (HCMV).
VSEL safe tehnologija (zaštita VSEL matičnih ćelija) – sa ovom novom razvijenom tehnologijom veoma vredne ćelije (very small embryonic – like- to jest vrlo male, slične embrionalnim matičnim ćelijama, koje se mogu pretvoriti u svaki tip ćelija u organizmu ) su zaštićene u najvećem mogućem broju.
Naša laboratorija daje odobrenje za zamrzavanje samo onih uzoraka koji su prošli mikrobiološke I virološke testove, i koji odgovaraju standardu: minimum 2,5 x 10 miliona u broju matičnih ćelija. Uz nas su roditelji potpuno sigurni da je njihov uzorak upotrebljiv za transplantaciju.

 

TIM STRUČNJAKA KOJI POSTOJI ZBOG VAS!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Podeli sa prijateljima

Fleš oglasi

Delatnosti