ProExpo d.o.o.

ProExpo d.o.o.

 
ProExpo d.o.o. je zvanični predstavnik Deutsche Messe Hannover i Messe Düsseldorf, dve vodeće nemačke sajamske kuće. Sa više od 20 godina iskustva, pružamo podršku izlagačima, posetiocima i novinarima sa područja Srbije i Crne Gore na prestižnim sajamskim manifestacijama u koje se između ostalog ubrajaju CeBIT, Hannover Messe, Interpack, K, EuroShop, Drupa, Medica, CeMAT, Ligna, EMO, kao i brojne izložbe koje se održavaju širom sveta.
 
Istorijat
 
Prvo Predstavništvo sajma Hanover – "Deutsche Messe- und Ausstellungs AG Hannover" – otvoreno je u Beogradu još u oktobru 1974. godine u Zavodu za ekonomsku propagandu PKJ za celu teritoriju tadašnje SFRJ. Osoba zadužena za poslove Predstavništva i kontakte sa sajmom Hanover bila je Đurđica Hadži-Pavlović, dipl.ek.
 
Od 01.01.1990. Uprava sajma Hanover, tada pod nazivom Deutsche Messe AG Hannover, odlučila je da zastupanje svojih interesa u Jugoslaviji poveri lično gospođi Hadži-Pavlović, koja je od jula 1989. već imala sopstveno privatno preduzeće za poslove izvoza-uvoza, zastupanja, marketinga, turizma. Obzirom na događaje koji su posle usledili u zemlji, ova odluka se pokazala kao ispravna.
 
 
Od 1. jula 2004. potpisan je ugovor o zastupanju još jednog velikog sajamskog društva – Messe Düsseldorf – za područje Srbije i Crne Gore. Predstavništvo Deutsche Messe AG i Messe Düsseldorf sada uspešno zastupa interese ova dva nemačka sajamska društva u Srbiji i Crnoj Gori.
 
Od 1. januara 2006. predstavništvo dve pomenute sajamske kuće posluje pod imenom "ProExpo" d.o.o.

Ciljevi
 
Povezivanje privrede Srbije i Crne Gore sa privredom Nemačke i celog sveta, na stručnim sajmovima u Hanoveru i Diseldorfu. Ovaj cilj se realizuje u saradnji sa nadležnim institucijama, organizovanjem učešća na međunarodnim sajmovima u Hanoveru i Diseldorfu putem nacionalnih štandova, samostalnih izlaganja pojedinih preduzeća, organizovanjem poseta stručnjaka pojedinim sajmovima, političkih i privrednih delegacija, novinara, organizovanjem susreta privrednika i kongresa.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Podeli sa prijateljima

Fleš oglasi

Delatnosti