od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet zanimljivosti» Kondomi – nekad i sad

Svet zanimljivosti

kondomi-nekad-i-sad

Kondomi – nekad i sad

Svi znamo čemu služi, ali ne znaju i neće svi da ga koriste! Kondomi su u upotrebi od XVI veka, ali tada nisu imali izgled, a ni sastav kao današnji. Ranije su kao kontracepcija korištena životinjska creva, riblja i tanka koža životinja, nauljeni svileni papir, životinjski rogovi…Kada je otkriveno prerađivanje prirodne u svrhu proizvodnje guma za automobile, 1855. god kondom je dobio i naziv „gumica“, jer je tada bio proizveden gumeni kondom debeo kao gume za biciklo.

kondomi-nekad-i-sad-1

Od kada je 20-ih godina prošlog veka patentiran prvi kondom od lateksa – promena u ovoj industriji desila se jedino u smislu kreativnih ideja, te postoje u različitim bojama, ukusima, mirisima, rebrasti, sa izbočinama…Onima koji su alergični na lateks, na raspolaganju su kondomi od poliuretana i poliizoprena. Kondom osim što je najrasprostranjeniji, najjeftiniji i najefikasniji oblik zaštite od trudnoće ( 98% ), on je i jedina kontracepcija koja štiti od polno prenosivih bolesti. Kondom u Americi ima i mesec kada ga svi slave – februar, dok se kondomi u Srbiji besplatno dele 1. decembra u znak borbe protiv side! Ono što možda niste znali o kondomima je sledeće:

 

  • Više od 20 godina na svetskom tržištu postoje i ženski kondomi, ali u Srbiji ih još ne možete kupiti
  • Svangerskabforebyggendemiddel je danska reč za kondom
  • U Švedskoj je jedno vreme radila hitna pomoć za dostavljanje kondoma na traženu adresu
  • Ako se drže na suvom I hladnom mestu, kondomi mogu da imaju vek trajanja I do 4 godine
  • „Istraživači iz spavaće sobe“ je naziv za parove koji dobrovoljno u svrhu testiranja Trojans kondoma imaju seks nekoliko puta mesečno
  • Kondomi se testiraju propuštanjem električne struje da bi se utvrdilo imaju li poderotine ili rupice
  • Najveći kondom je visine 80m, dok prosečan kondom može da podnese 3,7l tečnosti
  • U II svetskom ratu vojnici koji su morali da plivaju ka obali koristili su kondome kako bi prekrili i time zaštitili od slane vode i oštećenja vrhove cevi pušaka.

 

Pogledajte više iz delatnosti: Erotic shop

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh