od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Kreativni svet» Kuhinjski držači – Stalak za začine

Kreativni svet

stalak-za-zacine-naslovna

Kuhinjski držači – Stalak za začine

Epruvete koje rado pokazuju šta se u njima nalazi 

stalak-za-zacine

Šarm ove police krije se u činjenici što je napravljena od komada punog drveta. Kora drveta koja se još uvek nalazi na njemu daje mu notu autentičnosti i prirodne lepote. Treba obratiti pažnju na to da pri radu ne oštetite koru. Posebno budite pažljivi kada budete bušili rupe.

LISTA MATERIJALA:

Drvo

Puno drvo sa autentičnom, prirodnom korom, teže ćete pronaći u običnoj prodavnici za majstore, zato ga potražite kod stolara.

Obratite pažnu na debljinu daske, jer ukoliko je pretanka, neće uspeti da drži sav teret.

Epruvete

Izaberite epruvete prečnika između 16 i 20 mm. Takođe, obratite pažnju na debljinu zidova epruvete, jer ukoliko su pretanki, mogu lako pući usled česte upotrebe. Najbolje bi bilo da birate epruvete debljine od 1 mm i više.

Epruvete su napravljene od borosilikat stakla: ovaj materijal je izuzetno izdržljiv i ekstremno otporan na toplotu, pa se od njega prave i vatrostalne posude.

  1. Zalepite molersku traku po sredini drveta kako biste sprečili njegovo dalje kidanje i nacrtajte željeni broj rupa za bušenje.

stalak-za-zacine-1

  1. Pomoću bušilice napravite rupe. Ovo morate precizno uraditi, a svaka rupa treba da bude ista, inače će epruvete krivo stajati.

stalak-za-zacine-2

Napomena – Prilikom brušenja, obratite pažnju da rupe u drvetu ne obrađujete previše, jer ako ih isuviše proširite, eprivete mogu pasti.

  1. Napravite rupe za držaljke za zid, na bočnoj strani police. Koristeći stegu, fiksirajte policu kako biste lakše izbušili rupe.

stalak-za-zacine-3

  1. Posle bušenja rupa išmirglajte sve ivice, kao i unutrašnjost rupa.

stalak-za-zacine-4

  1. Na kraju postavite držaljke za zid. Ukucajte ih u predviđene rupe koristeći čekić i komad drveta.

stalak-za-zacine-5

Zaštita površine držača začina je neophodna, pogotovo jer se nalazi u kuhinji. Lak stvara glatku i zaštićenu površinu, dok uljana lazura prodire duboko u površinu drveta i tako ga štiti od vlage.

lak-za-drvo

S.S.

Povezani tekst sa: Kuhinjski držači – Stalak za noževe, Kuhinjski držači – Stalak za začine

Pogledajte iz naše kategorije: Proizvodnja drvene ambalaže, Proizvodnja furnira i ploča od drveta, Rezanje i obrada drveta

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh