od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet kulinarstva» Kuver – još jedna stavka na računu?

Svet kulinarstva

kuver-jos-jedna-stavka-na-racunu

Kuver – još jedna stavka na računu?

Ukoliko često posećujete restorane, sigurno ste bili u prilici da u nekom ugostiteljskom objektu primetite još jednu stavku na računu – kuver. Kuver je reč francuskog porekla (le couvert) koja predstavlja sinonim za escajg. U širem smislu, pored pribora za jelo obuhvata i celu postavku stola (stolnjak, salvete, čaše, nadstolnjake..)

Nastanak kuvera se prepisuje francuskim ugostiteljima. Kuver se javio  kao potreba  pravdanja troškova održavanja inventara, pre svega pranja i peglanja stolnjaka. Iz ugla ugostitelja ovo je bila sjajna ideja koja je obezbeđivala dobar dodatni prihod.  Ali…. Nezadovoljstvo koje je ova stavka na računu izazvala kod gostiju, nateralo je ugostitelje da preispitaju ovu naime „sjajnu ideju”. Rešenje ugostitelja bilo je da pre samog jela ponude gostu hleb sa dodacima poput maslaca. Kreativni ugostitelji iskoristili su ovaj trenutak kako bi raznovrsnim jelima u mini porcijama pre samog jela pridobili goste. Zadovoljni gost je stalni gost, stoga profesionalna usluga svakom ugostiteljskom objektu mora biti na prvom mestu!

Autor teksta: M.T

Pogledajte više iz kategorije: Ugostiteljska oprema

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh