od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet enterijera/eksterijera» Lepo uređen radni prostor – veća produktivnost

Svet enterijera/eksterijera

lepo-uradjen-radni-prostor

Lepo uređen radni prostor – veća produktivnost

Ako provodite mnogo vremena u kancelariji ili kod kuće za radnim stolom, doterajte enterijer u kojem radite. Želite da održite nivo produktivnosti i da se osećate prijatno i opušteno u svom radnom okuženju? Evo nekoliko saveta koje propagira feng šui, drevna veština uređenja prostora.

REŠITE SE NEREDA

Jedno od glavnih pravila feng šuija jeste čišćenje prostora od svih nepotrebnih, nefunkcionalnih i pokvarenih stvari. Baš kao i vaš dom, čistoća vašeg radnog stola omogućava protok pozitivne energije, stoga je krucijalno baciti smeće i sve sitnice koje vam smetaju.

POSTAVITE RADNI STO U KOMANDNU POZICIJU

Najbolje mesto za radni sto u prostoru jeste ono komandno – sto bi trebao da bude okrenut tako da imate pogled na rata. Sa ove direktorske pozicije vidite sve koji ulaze, ali ako niste u mogućnosti da reorganizujete prostoriju, na sto postavite ogledalo u kojem će biti odraz ulaznih vrata.

UNESITE ZELENILO

Stručnjaci kažu kako biljke na radnom stolu smanjuju količinu stresa. Osim umirujućeg efekta one i pročišćavaju vazduh, dok zelena boja simbolizuje nove početke i energiju te podstiče kreativno razmišljanje.

PAMETNO BIRAJTE SVETLO

Feng šui ne sugeriše minimalizam, već energetski pameto raspoređene detalje. Svoj radni sto slobodno ukrasite veselim dekoracijama, motivacijskim kolažima koji će podsticati kreativnost, ili fotografijama članova porodice kako biste se osećali povezano tokom dana. Ako vaš radni prostor nema dovoljno prirodnog osvetljenja, nabavite lampu sa sijalicom punog spektra.

RAZMIŠLJAJTE O MATERIJALIMA

Prema drenoj nauci, vatra simboliše aktivnost i strast, stoga je dobro zapaliti nekoliko mirisnih sveća u kancelariji kako bi se povećala produktivnost i energija održala na visokom nivou. Hladne boje metala i detalji privlače novac – jedna metalna posuda za olovke u zapadnom delu prostorije biće dovoljna. Drvo simboliše lojalnost i promoviše kreativnost, pa će sjajna opcija biti drveni sto, stolica ili komad od drveta postavljen u istočnom uglu sobe.

S.S.

Pogledajte iz naše kategorije: ENTERIJER, UREĐENJE ENTERIJERA, NAMEŠTAJ, IZRADA NAMEŠTAJA PO MERI

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh