od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet putovanja» Najzanimljiviji svetski restorani

Svet putovanja

najzanimljiviji-restorani-1

Najzanimljiviji svetski restorani

Ukoliko volite da naručujete obroke u restoranima, oduševiće vas nekoliko interesantnih ideja iz sveta. U pitanju su neobični restorani koji svojim gostima, osim gastronomskih užitaka, pružaju i nezaboravne vizuelne doživljaje.

najzanimljiviji-restorani-coverMožda ste već čuli za restoran koji visi iznad zemlje 50m. U čak 25 zemalja postoji ovaj čuveni „Dinner in the sky“ restoran koji može da se prenese gde god poželi klijent koji ga zakupi. Ako se ne bojite visine, možete da konzumirate hranu uz nezaboravni panoramski pogled. Konstrukcija restorana je proizvedena u Belgiji po nemačkim pravilima bezbednosti.

 

najzanimljiviji-restorani-na-drvetuUkoliko posećujete Kosta Riku, a ljubitelj ste prirodnih lepota, nepropustite da odete u „ Tree house“ kafe-restoran koji je lociran u kišnoj šumi Monteverde i sagrađen u granama higuer drveta. Još jedan restoran napravljen kao gnezdo na drvetu nalazi se u eko-odmaralištu Soneva Kiri na Tajlandu. „Gnezda“ su visoka oko 5m, a da biste bili ovde konobar – potrebne su vam i akrobatske veštine. Ovaj restoran poznat je i po proizvodima organskog porekla.

 

 

najzanimljiviji-restorani-marsNjujork krasi „Mars 2112“, restoran koji je napravljen po uzoru na istoimenu planetu. Enterijer je u skladu sa površinom Marsa, a u ovom restoranu možete gledati i tv program koji emituje najnovije interplanetarne vesti.

 

 

 

 

najzanimljiviji-restorani-od-ledaRestoran koji je napravljen sav od leda – Chillout nalazi se u Dubai-u. Od leda je bukvalno sve – zidovi, stolovi, posuđe, nameštaj, ukrasi, lampe, rasveta…ali u svojoj ponudi hrane nudi i tople obroke.

 

 

 

 

najzanimljiviji-restorani-sa-robotimaJoš jedan neobičan restoran nalazi se u Kini u gradu Harbin – restoran robota. Skoro svi zaposleni u ovom restoranu su roboti, ali radi i nekolicina ljudi. Roboti od 1.5m visine vas dočekuju uz rečenicu: “Zdravo Zemljanine. Pozdravljam te u restoranu Robot!“ Tada možete da naručite svoje jelo, koje priprema takođe robot, a robot vam je i služi! Mogu da pokažu 10 različitih izraza lica, rade 5 sati neprekidno, a samo 2 sata im je potrebno da bi se napunili.

Pogledajte i kategoriju: Hoteli

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh