od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Svet zanimljivosti

nokti-vas-odaju-cover

Nokti vas odaju

Postoji jedno tumačenje da način na koji gledate u svoje nokte odaje da li ste u vezi iz ljubavi ili iz koristi! Ukoliko ste pogledali u nokte ispruženih šaka – znači da ste u vezi iz ljubavi.

Ako ste okrenuli dlanove i skupili prste u šaku da biste ih pogledali – to označava korist.

Možda nije ispravno mišljenje, ali evo nekih istina o našim noktima.

Kosa i nokti su istog sastava. Nokatnu ploču sačinjava sloj mrtvih ćelija koje ne dišu, ali zanokticama i korenu nokta su potrebni kiseonik i minerali da bi se žive ćelije nahranile. Ukoliko primetite promenu u boji, sastavu ili debljini nokta – to je znak da imate neku bolest, pa obratite pažnju na ove signale koje vam šalje organizam.

nokti-vas-odajuIako je na ženama lepo videti duge nokte, muškarcima nokti rastu brže. Mesečni prosek rasta nokta je 1cm, zimi rastu brže, takođe i danju. Desnorukim osobama brže rastu nokti na desnoj, a levorukim na levoj ruci. Nokat najsporije raste na palcu i malom prstu.

Na nogama su tvrđi nego na rukama, a čvrstoća i oblik nokta zavise od naslednog gena. Iako su čvrsti, hemijske supstance mogu da utiču na to da se nokti raspadnu. Nokti postoje radi zaštite nervnih završetaka na rukama i nogama. Nekada su dugi nokti bili obeležje visokog staleža žene, a sluškinjama su smetali prilikom obavljanja poslova, pa ih nisu ni imale.

Gold rush je lak zlatne boje koji je najskuplji i košta 132.000$ iz razloga što je njegova bočica ukrašena sa 1.118 dijamanata, dok je u redovnoj prodaji dostupan po ceni od 5$.

Pogledajte ponudu iz naše kategorije: Kozmetički saloni

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh