od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet lepote» Piling voćnim kiselinama, tri vrste hemijskog pilinga

Svet lepote

piling-vocnim-kiselinama-cover

Piling voćnim kiselinama, tri vrste hemijskog pilinga

Površinski/ blagi piling je najnežnija vrsta pilinga.

Uklanja  samo površinski sloj epiderma, i mogu odmah dati koži svetliji izgled i zdraviju teksturu. Tretman se može koristiti za uklanjanje akni i ožiljaka kao i za smanjenje finih linija i bora. Danas je uobičajeno da se koriste enzimi i kiseline iz prirodnih izvora kao što su bundeva, brusnica i ananas. Ova vrsta pilinga koristi aktivne sastojke kojim prodire duboko u kožu i hrani je vitaminima i antioksidansima čime se podstiče rast novih ćelija.

Preporučuje se od 6 do 10 tretmana.

piling-vocnim-kiselinama-1

Hemijski piling srednje dubine prodiru dublje u kožu pri čemu se koristi triflurosirćetna kiselina. Pilingom se tretiraju oštećenja na koži nastala od prekomernog izlaganja suncu, nejednaka pigmentacija a pokazao se kao i dobar tretman za popunjavanje bora.

Nakon tretmana može se osetiti peckanje i sat vremena nakon tretmana. Generalno oporavak traje oko nedelju dana, ali vam koža može imati rozikastu boju i do šest nedelja.

Dubinski piling je metoda  kojom se prodire duboku u kožu uz pomoć fenola. Daje odlične rezultate u otklananju bora, oštećenja od sunca i ožiljaka. Međutim , ukoliko se odlučite za ovu vrstu tretmana pripremite se za oporavak koji može potrajati i mesecima.

Autor teksta: Marija Đukić

Pogledajte firme iz kategorije Estetska medicina, hirurgija

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh