od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Kreativni svet» Praznična čarolija na stolu

Kreativni svet

praznicna-carolija-na-stolu-cover

Praznična čarolija na stolu

Pred nama je vreme slava, proslava, novogodišnjih praznika i Božića, što nagoveštava mnogo okupljanja za trpezom. Zašto onda vaš sto ne bi bio drugačije dekorisan od ostalih? Napravite ovaj ljupki (nad)stolnjak i očekujte pohvale za svoj trud.

POTREBAN MATERIJAL:

  • Tkanina za stolnjak i ubruse
  • Ako ne nameravate da bojite belu tkaninu, kupite već obojenu
  • Boje za tekstil u spreju (Marabu Fasion spray)
  • Plastični šablon s motivom jelke odgovarajuće veličine (kupuje se u svim bolje opremljenim hobi prodavnicama)

NAČIN IZRADE:

  1. Ako ne bojite tkaninu: Stolnjak prvo operite na visokoj temperaturi i isperite u vodi s omekšivačem, a zatim ga osušite i prepeglajte.

Ako bojite tkaninu: Obojte belu tkaninu prema uputstvu s pakovanja, osušite je i prepeglajte (postupak bojenja razlikuje se od proizvođača do proizvođača).

  1. Prepeglanu tkaninu raširite celom dužinom na ravnu površinu (ovo je najbolje da radite na podu). Ispod tkanine postavite nekoliko slojeva starih novina. Dozu s bojom pre upotrebe dobro promućkajte!
  2. Postavite šablon na željeno mesto, pričvrstite ga papirnom samolepljivom trakom, a potom našpricajte boju preko njega. Pažnja! Ne sklanjajte šablon s tkanine najmanje deset minuta, da vam se boja ne bi razmazala! Ponavljajte postupak onoliko puta koliko motiva želite da imate na svom stolnjaku. Za ubruse će vam biti potreban manji šablon sa istim motivom.
  3. Ostavite stolnjak pored radijatora da se boja dobro osuši (najbolje preko noći). Fiksirajte boju vrelom peglom. Ručno dekorisane tkanine ne smeju se prati na temperaturi većoj od 40 stepeni.

S.S.

Pogledajte iz naše kategorije: Enterijer, uređenje enterijera

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh