od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet obrazovanja» Privatni obrazovni sistemi

Svet obrazovanja

privatni-obrazovni-sistem-cover

Privatni obrazovni sistemi

Kada se pokrene pitanje privatnog vs. državnog školovanja, mnogima je prva misao obezbediti detetu najkvalitetnije obrazovanje, ali sa kojim novcem platiti sve što obrazovanje u privatnim instutucijama zahteva?! Privatne osnovne škole, kao i privatne srednje škole su dosta kvalitetnije u smislu nastavnih i vannastavnih aktivnosti , ali i skupe, pa na žalost kod nas još uvek mnogo ljudi nema priliku tako nešto i da plaća.

privatni-obrazovni-sistem-1

Kada je u pitanju privatno osnovno obrazovanje, da biste dete kasnije mogli da upišete u srednju školu, a potom i na fakultet, potrebno je da ona bude akreditovana od strane Ministarstva prosvete. Kada je u pitanju srednje obrazovanje u privatnim školama, mnogi obrazovni centri nude i prevoz i smeštaj.

privatni-obrazovni-sistem-2

Prednost privatne škole jeste ta da se detetu bolje prenese znanje i posveti mu se više vremena, s obzirom da su razredi oformljeni  sa manje đaka nego što je to slučaj u državnim školama. Takođe, privatne osnovne škole su bolje opremljene, poneke nude i dvojezičnu nastavu, dodatno usavršavanje u određenim oblastima ( informatika, sporta, itd ), ušestvovanje u vannastavnim aktivnostima, odlaske na putovanja, kulturne manifestacije i događaje… Sprovedena je veća kontrola u ustanovama, te su i đaci više disciplinovani i znaju za poštovanje nastavnika i profesora. Iako cene školarina u privatnim školama znaju da dostignu čak i do 12.000evra, određene stvari ipak nemaju cenu, a to je kvalitet vaspitanja i obrazovanja deteta koje utiče na dalji tok i uspeh njegovog života!

Pogledajte više u kategoriji: Privatne gimnazije

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh